Предна В момента Следва
KENYA GRACE STRANGERS

Power news

Петър Драгоев със сребро и бронз от световното по Тай Чи в Бургас

 Петър Драгоев със сребро и бронз от световното по Тай Чи в Бургас

Третият състезателен ден на провеждащото се в момента световно първенство по Тай Чи в Бургас зарадва родните фенове на бойните изкуства с два медала за капитана на българския отбор - Петър Драгоев. Отличията дойдоха в коронните за състезателя дисциплини - традиционен Чън стил без оръжие (сребро) и Чън стил с меч (броз).

Петър е треньор в клуб "Черен дракон"- София, личен ученик на вече покойния майстор на бойните изкуства Красимир Димитров - Китаеца, а посвещението му в Чън стил идва от Грандмайстор Чън Сяоуан - 19-то поколение Майстор от фамилия Чън, Пазител на традицията на Чън Стил Тайдзицюан.

Тайчи като бойно изкуство е развито според Ин и Ян принципите. Наречено е Тайчи поради взаимното поддържане на твърдото и мекото, координацията на вътрешното и външното, свързаността на горната и долната части на тялото, редуването на бързи и бавни движения, единството на тялото и ума и въртеливите движения на отваряне и затваряне. Всички тези елементи са в съответствие с теориите за Ин и Ян.

Тайчи е едно от най-широко практикуваните бойни изкуства в света днес. То се характеризира с бавните и грациозни движения и комбинацията от силни и меки техники. В този стил се включват подстиловете Чън, Ян, Сун и У, а това, което го прави толкова популярен са ползите за здравето, които носи.

На терена на световното първенство, събрало 500 състезатели от 35 държави сили мерят още петима състезатели от България - Десислава Холодна, Станислав Багалев, Иво Георгиев, Теодор Недев и Димитър Тончев. Участието им продължава и утре, а състезанието може да бъде наблюдавано на живо в канала на Световната ушу федерация.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация