Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Павел Бошнаков: Ако причината за липсата на финансиране на Нефтохимик съм аз, още преди мача с ЦСКА съм си подал оставката

Павел Бошнаков: Ако причината за липсата на финансиране на Нефтохимик съм аз, още преди мача с ЦСКА съм си подал оставката

Павел Бошнаков, председател на Съвета на директорите на ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ отговори на обвиненията, че отборът ще фалира. Причината за раздора са поисканите от него 1,5 млн. лв. от общинския бюджет, с които да се обезпечи финансово клуба до края на тази и през цялата 2017 г. „630 000 лв. са осигурени от „Бошнаков” ООД заедно с мои партньори. Сумата, която е дала община Бургас се равнява на 82 200 лв. Останалите пари в клуба са от спонсори, които кметът Николов е осигурил, за което му благодарим. Но те не са от общинския бюджет. Общо сумата, която е влязла в клуба е 1 081 000 лв. от месец юни до сега.  Платили сме обаче наем за стадион „Лазур” – 110 000 лв., поради липса на общински стадион. Наем на кампус – 24 000 лв., поради липса на общински терени. Наем на община Бургас за техните бази – 14 300 лв. В общината са влезли 25 000 лв., за това, че плащаме данък върху даренията, които влизат в клуба. Плащаме още данъци, данък общо доход, ДДС-та. Те идват пряко в община Бургас. Общата сума на разходите е 475 000 лв. Остават 600 000 лв. за заплати”, информира Бошнаков. На пресконференцията стана ясно, че нито той, нито борда на директорите на отбора  получава заплата. Припомняме, че със своите 51% община Бургас е мажоритарния собственик на отбора. За сравнение, от „Нефтохимик” информираха, че  общините Поморие и Созопол подпомагат своите футболни отбори със 700 000 лв. 

Бизнесменът издаде, че още преди мача с ЦСКА е подал молбата си за оставка, но досега не са я приели. Той е категоричен, че след гласуването на общинската сесия ще реши дали да продължи да бъде част от отбора.  Бошнаков информира, че след многобройните скандали около отбора, два големи спонсора са се отказали да дадат пари.

На срещата присъства и общинския съветник Евгений Мосинов. Той сподели, че има информация за това, че двама големи спонсори са получавали писма, че „Нефтохимик” купува и продава мачове. Според него, чрез такава лъжлива информация, спонсори са били разубеждавани. „Тези пари, които е получил „Нефтохимик” или иска тези 1 млн., са колкото получи „Spirit of Burgas”, когато беше в 3 дни. Това, което сме изхарчили е по-малко от тези за „Пясъчните фигури” за една година, което също е с билети за вход. Призовавам кмета Николов да внесе докладната за 150 000 лв, който да се ползват до края на годината. Това ще е джентълменско поведение”, каза Мосинов. Той допълни, че ако на всеки мач на стадиона има 7 000 души, то отборът ще може да се самоиздържа благодарение на тези приходи и тези от реклама и няма да разчита на средства от никого. Той призова феновете да подкрепят шейховете. Общинският съветник е категоричен, че в „Нефтохимик” се плащат най-ниските заплати в професионалния футбол.

Припомняме, че отборът игра е в първа професионална лига. След представянето си до момента, бургазлии имат шансове да запазят мястото си в елита с още други 7 български отбора. 

 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация