Предна В момента Следва
SOFI TUKKER, THE KNOCKS ONE ON ONE

Power news

Първи случай на птичи грип в Бургаска област

Първи случай на птичи грип в Бургаска област

Има открито огнище на птичи грип в Бургаско.Това потвърди в ефира на Power FM – Бургас д-р Георги Митев, директор на регионалното звено на Българската агенция по безопасност на храните. „Той е на няколко километра от село Проход, община Средец, в един частен малък язовир. Птичият грип е открит при водоплаващи птици. Слава Богу селото не е засегнато, то е отдалечено. Птиците не са били отглеждани за промишлени цели. Собственикът на водоема ги е гледал за собствено ползване. Оказа ни пълно съдействие”, информира директорът на БАБХ - Бургас.

Д-р Митев каза още, че са били унищожени 61 броя водоплаващи птици, както и 26 пъдпъдъка, 2 кокошки и един петел. Той е категоричен, че няма опасност за близкото село, тъй като са били предприети действия по биологична сигурност. Обявени са 3-километрова и 10-километрова зона под особено наблюдение.

Директорът на БАБХ – Бургас припомни, че във всички населени места хората трябва да приберат домашните си птици на закрито, както и фуражът. Те трябва да поддържат лична хигиена и да спазват мерки за биологична сигурност. Забранява се контактуването с диви, прелетни птици, най-вече около водоемите. Със заповед на министъра в оставка Десислава Танева  е забранен и ловът на диви прелетни птици. Забранен е и любителският риболов, както и достъпът на външни лица до водоеми. Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация