Предна В момента Следва

Power news

ОУ "П. Р. Славейков" откри иновативен STEM център по случай 110 годишнина от създаването си

ОУ "П. Р. Славейков" откри иновативен STEM център по случай 110 годишнина от създаването си

 

На прага на новата учебна година и в чест на 110-ата годишнина от създаването си, ОУ „П. Р. Славейков“ откри, днес, иновативен училищен STEM център. В него учениците ще изучават тайните на природни науки, технологиите и математиката.

Помещението е изцяло обновено през това лято, с ново обзавеждане и с антибактериална настилка. Центърът е оборудван с модерно технологично оборудване, образователен софтуер и интерактивен панел с вграден компютър, който ще засили интереса на учениците към изучаваните предмети.

Иновативният кабинет е оборудван и с 20 лаптопа с подвижно зарядно устройство, а учебното съдържание ще интегрира информация по природните науки, технологиите и математиката.

Обособен е кът за самостоятелна работа на учениците с пейка-пързалка с формата на сърце, на която могат да работят едновременно 2 деца на лаптопи. Освен изследователската лаборатория, в помещението има и място за отдих на учениците в свободното време, аранжирано с пуфове.

На откриването на STEM кабинета присъстваха ръководството на училището, училищното настоятелство и зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики в Община Бургас Йорданка Ананиева.

На празника си и началото на новата учебна година, училището може да се „похвали“ още с 9 нови класни стаи, обновени по общинската програма „Първокласно начало“ и нова площадка по безопасност на движението в двора.

 Power TOP 30

 • 1
  MASKED WOLF
  ASTRONAUT
 • 2
  RITON
  FRIDAY
 • 3
  SAWEETIE
  BEST FRIEND
 • 4
  DARA
  COLD AS ICE
 • 5
  LIL NAS X
  MONTERO
Цялата класация