Предна В момента Следва
SAVAGE GARDEN TO THE MOON AND BACK (REMIX)

Power news

Отново увеличават финансовите стимули за бургаските учители

Отново увеличават финансовите стимули за бургаските учители

Днес бе подписан новият колективен трудов договор на работещите в сферата на образованието бургазлии. И тази година доволни от заложените параметри са и трите страни по него - Община, работодатели в системата на просветата, синдикати.

За поредна година е договорено увеличение на всички допълнителни плащания към учителския труд. Общинската администрация подчерта, че държи да се спазва принципът - който работи по-добре и повече, трябва да получава по-високо възнаграждение. Затова се увеличават парите за лекторските часове, за допълнителния ангажимент на класните ръководители. Повече ще получават и учителите, които не лежат на стари лаври, а постоянно повишават квалификацията си. Това е стимул за тяхното професионално развитие.

Освен благодарности и комплименти, по време на днешната среща със синдикалисти и директори на училища се чуха критики. Кметът Димитър Николов е недоволен от общото представяне на бургаските ученици в тазгодишните матури. Затова справката с резултатите им остава на бюрото му до 2017 г., за да провери след следващото външно оценяване дали оценките растат.

Кметът призова бургаските директори на училища, учителите, но и бургаските родители, да бъдат по-взискателни към децата по отношение на учението.Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация