Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Отново увеличават финансовите стимули за бургаските учители

Отново увеличават финансовите стимули за бургаските учители

Днес бе подписан новият колективен трудов договор на работещите в сферата на образованието бургазлии. И тази година доволни от заложените параметри са и трите страни по него - Община, работодатели в системата на просветата, синдикати.

За поредна година е договорено увеличение на всички допълнителни плащания към учителския труд. Общинската администрация подчерта, че държи да се спазва принципът - който работи по-добре и повече, трябва да получава по-високо възнаграждение. Затова се увеличават парите за лекторските часове, за допълнителния ангажимент на класните ръководители. Повече ще получават и учителите, които не лежат на стари лаври, а постоянно повишават квалификацията си. Това е стимул за тяхното професионално развитие.

Освен благодарности и комплименти, по време на днешната среща със синдикалисти и директори на училища се чуха критики. Кметът Димитър Николов е недоволен от общото представяне на бургаските ученици в тазгодишните матури. Затова справката с резултатите им остава на бюрото му до 2017 г., за да провери след следващото външно оценяване дали оценките растат.

Кметът призова бургаските директори на училища, учителите, но и бургаските родители, да бъдат по-взискателни към децата по отношение на учението.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация