Предна В момента Следва
ROSA LINN SNAP (REMIX)

Power news

Отново увеличават финансовите стимули за бургаските учители

Отново увеличават финансовите стимули за бургаските учители

Днес бе подписан новият колективен трудов договор на работещите в сферата на образованието бургазлии. И тази година доволни от заложените параметри са и трите страни по него - Община, работодатели в системата на просветата, синдикати.

За поредна година е договорено увеличение на всички допълнителни плащания към учителския труд. Общинската администрация подчерта, че държи да се спазва принципът - който работи по-добре и повече, трябва да получава по-високо възнаграждение. Затова се увеличават парите за лекторските часове, за допълнителния ангажимент на класните ръководители. Повече ще получават и учителите, които не лежат на стари лаври, а постоянно повишават квалификацията си. Това е стимул за тяхното професионално развитие.

Освен благодарности и комплименти, по време на днешната среща със синдикалисти и директори на училища се чуха критики. Кметът Димитър Николов е недоволен от общото представяне на бургаските ученици в тазгодишните матури. Затова справката с резултатите им остава на бюрото му до 2017 г., за да провери след следващото външно оценяване дали оценките растат.

Кметът призова бургаските директори на училища, учителите, но и бургаските родители, да бъдат по-взискателни към децата по отношение на учението.Power TOP 30

 • 1
  JAMES HYPE
  FERRARI
 • 2
  QODES
  UNA FAVELA
 • 3
  HARRY STYLES
  AS IT WAS
 • 4
  JACK HARLOW
  FIRST CLASS
 • 5
  D-TRAX & MASCOTA
  LA MUSICA SUENA
Цялата класация