Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Отново се засилиха набезите на телефонните измамници

Отново се засилиха набезите на телефонните измамници

През последните две седмици отново значително нарастнаха случаите на хора пострадали чрез телефонна измама.  Действа се по класическата схема - уж помагаме на служителите на реда за залавяне на тефонни измамници, а накрая се оказва, че ние сме измамени. Методът е следния: получваме обаждане от вдъхващ респект глас, който ни уведомява, че е нужно съдействието ни за залавяне на телефонен измамник, за което е нужно да изтеглим сума пари, която да послужи за примамка. Измамника дори дава насоки къде е най – сигурно в дома ни да скрием парите до акцията, за да не бъдем обрани. След около два дни същия респектиращ глас вече напътства, че е време акцията да се осъществи и че жертвата на измама трябва да остави приготвените пари пред вратата си или на друго място и да чака обратно обаждане за резултата. Когато чаканото обаждане не идва, хората установяват, че са излъгани и тръгват да търсят съдействие от истинските органи на реда, но в повечето случаи, в момента на обаждане вече е късно, информира в ефира на Пауър ФМ Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР – Бургас.

За периода от седмица почти 6 са поддалите се на телефонна манупулация и измама, които доверчиво и наивно теглят големи суми пари от банкови клонове, за да ги предоставят, уж че съдействат на полицейски служители. „ Култови са случаите, в които се раздават пари от въздуха буквално, защото имаше парадоксална ситуация - жена, която три пъти по ред за един ден хвърляше парични суми, после златни бижута и отново парични суми и въобще не се усъмни в гласа в телефонната слушалка, който издава кое от кое по – странни нареждания”, разказва Цветелина Рандева. Масово се спекулира и с темата за бежанци, които разполагат със страшно оръжие, което проследява изтеглените пари и чрез взлом ще влезят в дома на възрастния човек и ще му ги вземат като най – сигурното място за укритие се оказва хладилника. Това е абсурдно, но възрастните хора вярват и поддават. В много от случаите, самите граждани отказват съдействие при теглене на парите на задаваните въпроси за предназначението им на банковите служители, като по този начин прекъсват възможността за осуетяване на евентуална измама. Но има и такива, които все пак я дават и благодарение на постъпката си в град Несебър е спряна измама за над 50 хил. лв. и в град Айтос за над 23 хил.лв.

От ОД на МВР –Бургас приканват за разумна мисъл. Ако попаднете на съмнително обаждане позвънете в полицията веднага или поне на някой близък до вас човек, от който да получите още едно мнение за създалата се ситуация, но в никакъв случай не тръгвайте веднага към банката.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация