Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Отличиха бургаските ветроходци на "Черноморец Бургас" и в Мармарис

Отличиха бургаските ветроходци на "Черноморец Бургас" и в Мармарис

На 26-то издание на Marmaris International Race Week 2015 момчетата от Бургас постигнаха едно четвърто, две втори и едно първо място.

В тазгодишното издание се включиха две български лодки - "Alexa", със скипер Александър Александров, и La Loba (в превод Вълкът), със скипер Валентин Николов от Бургаския ветроходен клуб "Черноморец".

Бургаските ветроходци се представиха отлично в клас "IRC CHARTER PERFORMANCE" - обособен клас за състезателни лодки.

Участие взеха над 2000 състезатели от цял свят. Традиционно най-силно е представянето на ветроходците от Турция, Русия, Германия, Холандия и Англия.

Само малшансът в последната гонка попречи на ветроходците от бургаския клуб "Черноморец"  да се качат на Първото място в това голямо международно събитие и те останаха със среброто - втори след руския екипаж, с една точка пасив. Другата българска лодка остана на седмо място в своята група.

Екипажът на ЯК "Черноморец Бургас" бе един от най-атрактивните и спечели много аплодисменти от участвалите над 140 лодки в проявата.

Ветроходците бяха наградени от Президента на Турската Федерация и Кмета на града. Състезателите пък връчиха специални флагове на Община Бургас и ЯК "Черноморец Бургас" на любезните домакини и организатори.

Бургаските момчета изпращат поредна добра година с много медали и отличия от състезания в България и чужбина. Само преди месец Бургас бе утвърден за домакин на Европейското Първенство в клас Оптимист за 2017 г.

 

Източник: Община БургасPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация