Предна В момента Следва
BBNO$, RICH BRIAN EDAMAME

Power news

Откриха новия корпус на ЦДГ "Чайка" в Меден рудник

 Откриха новия корпус на ЦДГ "Чайка" в Меден рудник

Днес официално беше открит новия корпус на ЦДГ "Чайка" в  Меден рудник. Това е важно събитие за младите семейства живущи на територията на комплекса тъй като новото разширение предоставя място за още три яслени групи и една градинска. Така от Общината решават проблема с недостига на места за децата на най - големия комплекс в града. Новия корпус ще побере 102 - ма малчугани. Лично кметът на Бургас Димитър Николов заедно с Йорданка Ананиева зам. кмет образование и култура прерязаха лентата и дадоха старт на експлоатацията на обекта. "Желая прекрасно детство на новите ви възпитаници. Нека уроците и игрите вървят ръка за ръка в тази прекрасна сграда с басейн, физкултурен салон, театрална зала и амфитеатър в двора", каза кметът Димитър Николов.

С инвестицията са разкрити 17 нови работни места - учители, медицински сестри и непедагогически персонал. Новият корпус е разделен на три нива - частичен сутерен и два надземни етажа. В частичния сутерен са разположени покрит басейн, зала за компютърно обучение, сервизни и складови помещения. Сградният комплекс е с ниво на енергийна ефективност C, благодарение на монтираните чилъри и цялостната модерна отоплителна система.

"Тук по европейска програма имаме нов корпус, който е за 102 дечица от една до шест години. Корпуса е уникален по своята същност, защото имаме огромен спортен комплекс, физкултурна зала, басейн, зала за фитнес...уникален е! Имаме театрална зала и амфитеатър. Готови сме да поемем потока на децата на 100% и от утре тази сграда ще се огласи от детски смях и радост", каза за Пауър ФМ г-жа Топалова директор на детското заведение.

До края на годината ще бъде готов и филиала на ДГ "Ханс Кристиян Андерсен",който ще реши проблема с броя на местата и в центъра, където е особено натоварено.

 

 

 

снимки: Power FM

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация