Предна В момента Следва
FABRIZIO PARISI & MIYAN SUNBEAMS (REMIX)

Power news

От утре до 15 април, в експозиционен център "Флора" може да видите изложба на екзотични змии и гущери

От утре до 15 април, в експозиционен център "Флора" може да видите изложба на екзотични змии и гущери

Тайнственият и интересен свят на влечугите оживява в изложбата “SNAKE HOUSE”. Тя включва 27 терариума, а обитателите им са едни от най-екзотичните и отровни змии и гущери, родом от различни райони на света. Изложбата ще може да се разгледа от 1 март до 15 април в град Бургас, експозиционен център „Флора“, зала 1.

Посетителите ще имат възможност да научат интересни подробности и факти от живота на различните видове, сред които са „Горска кобра” от африканските горски райони; Пясъчни отровници – известни като ефи; Гюрза – змията с най – скъпата отрова.

Сред интересните екземпляри е и най-големият гущер „Тегу” в България, с внушителната дължина от 1.20 метра. Той е доброжелюбен и дори се отглежда като домашен любимец. Това са и първите топлокръвни гущери, които могат да увеличават температурата на тялото си с до 10 C.

В изложбата намират място още Каскавела, най-смъртоносната гърмяща змия; Тексаска гърмяща змия албинос – единствения по рода си екземпляр на Балканите. Черноврат варан – миролюбив и спокоен, но криещ потенциала на огромните си братовчеди от Комодо; Пепелянки.

Организаторите са се постарали да задоволят и желанията на по-смелите гости с няколко вида влечуги, които не са отровни, а напълно безопасни, за всички желаещи да ги докоснат или да се снимат за спомен.

Изложбата се организира от „ЗмиарникЪ”.

Билетите са с цени от 5 лв. /пет лева/ за възрастни; 3 лв. /три лева/ за ученици и пенсионери; 2 лв./ два лева / за деца под седем години/, безплатно за хора с увреждания.Power TOP 30

 • 1
  JAMES HYPE
  FERRARI
 • 2
  QODES
  UNA FAVELA
 • 3
  HARRY STYLES
  AS IT WAS
 • 4
  JACK HARLOW
  FIRST CLASS
 • 5
  D-TRAX & MASCOTA
  LA MUSICA SUENA
Цялата класация