Предна В момента Следва
LEWIS CAPALDI SOMEONE YOU LOVED (FUTURE HUMANS REMIX)

Power news

Остров „Света Анастасия“ посрещна 30 000-ния си посетител

Остров „Света Анастасия“ посрещна 30 000-ния си посетител

   В предпоследния петък от август Остров „Света Анастасия“ посрещна 30 000-ния си посетител. Той се казва Александър Петров Атанасов, на 8 години от град София. Александър пристигна на Острова точно в 10:30 часа с кораба „Афала“, придружен от своето семейство.

   30 000-ният островитянин получи подарък - бурканче сладко от зелени смокини и чай от Острова, тениска с логото на туристическия комплекс и ръчно изработени сувенири. Това е първото посещение на Александър на Острова, но не и първото в Бургас, тъй като детето има баба тук, която често посещава. Първото място, което избра да разгледа, беше островния музей.

   Остров „Света Анастасия“ отвори врати за посетители на 15 май тази година, след като беше изцяло реставриран и превърнат в туристическа атракция в рамките на проект на Община Бургас, финансиран по ОП „Регионално развитие“. Ежедневно до Острова от Бургас има по пет курса, които досега се изпълняваха от три кораба, а от следващата седмица превози ще извършва и общинският кораб „Анастасия“. Освен от Бургас, до „Света Анастасия“ всеки ден с туристически корабчета или частни лодки идват посетители от Созопол, Несебър, Приморско, Царево.
 Power TOP 30

 • 1
  LADY GAGA
  STUPID LOVE
 • 2
  DENNIS LLOYD
  UNFAITHFUL
 • 3
  БАБЕК МАМЕДРЗАЕВ
  ПРИНЦЕССА
 • 4
  DUA LIPA
  PHYSICAL
 • 5
  THE WEEKND
  BLINDING LIGHTS
Цялата класация