Предна В момента Следва
ARASH, HUGEL, TOPIC I ADORE YOU

Power news

Осигуряват приемна грижа за деца по социален проект

Осигуряват приемна грижа за деца по социален проект

15 приемни семейства са утвърдени до този месец в община Бургас по проект "Приеми ме 2015". 13 от тях са професионални, а 2 - доброволни. Децата, които получават родителски грижи по проекта, са 9. Свободните приемни семейства към момента са 5, от които 4 - професионални и 1 - доброволно. 

Целта на проекта "Приеми ме 2015" е да се усъвършенства и разшири обхватът на услугата "приемна грижа". Идеята е тя да се утвърди на местно ниво като алтернативна форма за отглеждане на деца в риск в семейна среда. 

Акцентът в "Приеми ме 2015" е поставен върху развитието на специализираната приемна грижа за деца с увреждания, деца - жертви на насилие или трафик и деца - непридружени бежанци. Специален фокус се поставя и върху настаняването на деца до 3-годишна възраст, които според анализа са 33,5 процента от общия брой. 
Общият бюджет на проекта е 51,6 милиона лева. Реализацията му ще продължи до 31.07.2018 година.
 

Утвърдените приемни семейства по проект "Приеми ме 2015" към края на януари тази година са 1 546, от които 1 524 професионални, сочи първоначален текущ анализ на Националния екип за управление на проекта. 

От началото на 2016 г. приемните родители от предходния проект "И аз имам семейство" (1 524 на брой) преминаха към новия проект. Благодарение на сключените нови договори не беше допуснато прекъсване на услугата "приемна грижа" на територията на 82-те общини-партньори по проекта.

Към 31 януари тази година децата, отглеждани в приемни семейства по проекта, са 1 493. 
През първия месец на 2016 г. в услугата са пребивавали 1 546 деца - това включва новите настанявания както и случаите, в които прекратено настаняване е последвано от ново. Тези случаи са на деца от биологичното семейство, семейство на роднини или близки, друго приемно семейство - общо 1 117 деца.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация