Предна В момента Следва
ZEDD GET LOW (FEAT. LIAM PAYNE)

Power news

Онлайн ще се проведе VII-та областна олимпиада по информатика

Онлайн ще се проведе VII-та областна олимпиада по информатика

VII-та Oбластна олимпиада по информатика в Бургас ще се проведе на 26-ти март от 09.00 часа. Поради епидемичната обстановка в страната и тази година тя ще бъде проведена онлайн. Конкурсът се организира по иницатива на Фондация „Шанс за децата и природата на България“, със съдействието на Центъра за млади таланти в Бургас и направление Информатика и компютърни науки към Центъра по информатика и технически науки на БСУ.

Новото за тази година е, че като партньор в организирането на олимпиадата се включва и АЕГ „Гео Милев“. Екип от ентусиазирани преподаватели по информатика и ИТ, съчетан с любознателността на нейните възпитаници и модерното технологично оборудване са предпоставка за безпрепятствено провеждане на олимпиадата по информатика.

„Целта на олимпиадата е да стимулираме интереса на младите хора в Бургас и региона към новите технологии, да откроим тяхното значение в съвременното образование и да обединим усилията на училища, учебни центрове, висши учебни заведения и институции, занимаващи се с изпреварващо развитие и усъвършенстване на млади таланти“ коментира събитието Лилиана Славова – председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“.

Участието ще бъде в три възрастови групи: 4-6, 7-9 и 10-12 клас и е безплатно, а организаторите канят всички деца и младежи от 4-ти до 12-ти клас от Бургас и региона с интереси в сферата на ИТ технологиите да се включат в събитието и да покажат своите знания.

Записвания за участие се приемат до 22.03.2022 г. по електронен път на: http://www.forbgkids.org/377/page.html?fbclid=IwAR1hdVkHn4jEZkir25a_L2KPRVgp8p_3H6FMSTxuWMoopwEZr1Id2SbrFhQPower TOP 30

 • 1
  JAMES HYPE
  FERRARI
 • 2
  QODES
  UNA FAVELA
 • 3
  HARRY STYLES
  AS IT WAS
 • 4
  JACK HARLOW
  FIRST CLASS
 • 5
  D-TRAX & MASCOTA
  LA MUSICA SUENA
Цялата класация