Предна В момента Следва

Power news

Oлимпийският огън ще пристигне в Бургас по вода от остров "Света Анастасия"

Oлимпийският огън ще пристигне в Бургас по вода от остров "Света Анастасия"

   Tази година олимпийският огън ще пристигне в Бургас по вода от остров "Света Анастасия". Поводът е честването на Международния олимпийски ден - 23-ти юни.
   Символичното пренасяне на олимпийския огън ще започне на 24-ти юни /вторник/ от 12.30 часа, когато първият факлоносец ще акостира с кораба "Диана" на Моста с огъня в ръка. Факелът ще продължи своето шествие по предварително избрания маршрут - остров "Света Анастасия", Моста, Културен център "Морско казино", през централния булевард "Богориди" и ще завърши пред сградата на Община Бургас.
   По вода огънят ще бъде съпроводен от ветроходци от Яхтклуб "Черноморец Бургас", а по суша от спортисти, спортни деятели, представители на спортни клубове и училища, както и със специалното участие на представители от спортен клуб "Параспорт".
   По същото време на площада пред Общината бургазлии и гости на града ще станат свидетели на атрактивни демонстрации на различни видове летни олимпийски спортове - художествена гимнастика, бадминтон, футбол и ръгби, които носят заряда и духа на Олимпийските ценности и идеали за съвършенство, мир, уважение и честна игра.
Събитието се организира от Община Бургас, съвместно с Българския олимпийски комитет и спортен клуб "Параспорт".
 Power TOP 30

 • 1
  MASKED WOLF
  ASTRONAUT
 • 2
  RITON
  FRIDAY
 • 3
  SAWEETIE
  BEST FRIEND
 • 4
  DARA
  COLD AS ICE
 • 5
  LIL NAS X
  MONTERO
Цялата класация