Предна В момента Следва
SOPHIE ELLIS-BEXTOR MURDER ON THE DANCEFLOOR

Power news

Олимпийски и световни шампиони идват на международния плувен турнир „Бриз“ за „Купа Бургас“

Олимпийски и световни шампиони идват на международния плувен турнир „Бриз“ за „Купа Бургас“

Олимпийски и световни шампиони по плуване идват на международния турнир "Бриз" за  "Купа Бургас". Атрактивното състезание ще се проведе за втори път. Организирано е от клуб "Бриз", с подкрепата на Община Бургас. Надпреварата е на 1 и 2 октомври /събота и неделя/ на басейна в к-с "Меден рудник". Официалното откриване е от 18:00 часа в събота.

В Бургас пристига цяло съзвездие, начело с олимпийската шампионка Таня Богомилова, сега генерален секретар на Българската федерация по плувни спортове, Петър Стойчев - световен и европейски шампион и 11-кратен носител на Световната купа по плувен маратон в открити води, Георги Аврамчев - председател на БФПС и президентът на Федерацията по плуване на Молдова - Александър Горячев.

На откриването националния химн ще изпее представителката на България на детската Евровизия за изминалата година Габриела Йорданова.

Над 300 плувци от България, Хърватска и Молдова ще спорят за отличията на традиционния турнир "Бриз" за "Купа Бургас". Безспорната звезда на състезанието ще бъде световният и европейски шампион и четвърти на Олимпиадата през 2012 година Динко Юкич. Австриецът, който се състезава за хърватски клуб, има регистрирани победи над легендарния Майкъл Фелпс. Юкич ще плува в Бургас на 50 метра делфин.

Зрителите на басейна в к-с "Меден рудник" ще видят и една от най-талантливите състезателки в Европа - вицеевропейската шампионка Татяна Салкутан от Молдова. В двата дни - събота и неделя, състезанието ще започва в 9:30 часа. Преди следобедните стартове демонстративно плуване ще направят параолимпийци от спортен клуб "Параспорт".

Входът е свободен.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация