Предна В момента Следва

Power news

Окръжен съд - Бургас произнесе присъди по делото "Гранити"

Окръжен съд - Бургас произнесе присъди по делото "Гранити"

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Стоян П.          за виновен в това, че на 06.03.2008 г., в гр. Бургас, като извършител в съучастие с Манол Х., като съизвършител, подбудени от Стоян К. и Нено С., като подбудители, които от своя страна били подбудени от Станислав М., отвлякъл С. С., с цел противозаконно да го лиши от свобода, като извършителите са били въоръжени. Деянието е извършено от две лица и отвличането е с користна цел.

Съдът призна подсъдимия Стоян П. за виновен в това, че на 06.03.2008 г., в местността “Горска нива”, в землището на село Паницово, след като бил подбуден от Стоян К. и Нено С., които били подбудени от Станислав М., в съучастие като съизвършител с Манол Х., умишлено умъртвил С. С., причинявайки му огнестрелно нараняване в главата чрез пистолет, като деянието е извършено предумишлено и с користна цел.

Окръжен съд – Бургас на основание чл. 23, ал. 1 от НК наложи на подсъдимия Стоян П. едно общо наказание за извършените деяния, в размер на 20 години „Лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим като Съдът приспадна от наказанието времето, през което подсъдимия Стоян П. е бил задържан под стража, считано от 09.06.2011 г.

Окръжен съд – Бургас наложи  едно общо наказание на подсъдимия Станислав М. в размер на най-тежкото измежду така наложените, а именно „Лишаване от свобода“ за срок от 20 години. Съдът определи така наложеното наказание на основание да бъде изтърпяно при първоначален строг режим. За съучастие и подбуда към престъпление към Нено С., подсъдимия Стоян К., остава зад решетките за срок от 18 години като Съдът приспада времето прекарано под стража от 09.07.2009 г. до днес. Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Нено С. за виновен  в това, че от месец ноември 2007 г. до 06.03.2008 г., след като е бил подбуден от Станислав М., в съучастие със Стоян К., в качеството му на подбудител и помагач, подбудил и подпомогнал Стоян П. и Манол Х., да отвлекат в гр. Бургас, С. С., с цел противозаконно да го лишат от свобода, като извършителите Стоян П. и Манол Х. са били въоръжени. Следствие на това Нено С. Влиза в затвор за 17 години.

 

 

 

Окръжен съд – Бургас призна подсъдимия Галин К. за невиновен в това, че от месец ноември 2007 г. до 06.03.2008 г., в съучастие със Станислав М., подбудил и подпомогнал Нено С. и Стоян К., да подбудят и да подпомогнат Стоян П. и Манол Х., да отвлекат в гр. Бургас С. С., с цел противозаконно да го лишат от свобода,

Съдът призна подсъдимия Галин К. за невиновен в това, че от месец ноември 2007 г. до 06.03.2008 г., в съучастие със Станислав М., подбудил и подпомогнал Нено С. и Стоян К., да подбудят и да подпомогнат Стоян П. и Манол Х., умишлено да умъртвят С. С., чрез огнестрелно оръжие – пистолет. Убийството е осъществено на 06.03.2008 г., в местността “Горска нива”, в землището на село Паницово, като деянието е извършено предумишлено и с користна цел.

 

 

Окръжен съд – Бургас осъди подсъдимите Стоян П., Станислав М., Нено С. и Стоян К., да заплатят солидарно на Г. С. – син на пострадалия, със съгласието на М. Г. обезщетение в размер на 300 000 лева; подсъдимите Стоян П., Станислав  М., Нено С. и Стоян К. да заплатят солидарно на М. Г., обезщетение в размер на 200 000 лева, за претърпените от нея неимуществени вреди, в резултат на извършеното престъпление ; подсъдимите Стоян П., Станислав  М., Нено С. и Стоян К., да заплатят солидарно на наследниците на Г. Г. обезщетение общо в размер на 200 000 лева, като съдът отхвърли иска по отношение на Галин К., като неоснователен.

 

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана в 15- дневен срок пред Апелативен съд – Бургас.

 

 

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация