Предна В момента Следва
RITON & OLIVER HELDENS TURN ME ON (FEAT. VULA)

Power news

Общинските съветници решават за таксата в детските градини

Общинските съветници решават за таксата в детските градини

Ще бъде ли намалена таксата за детските градини? По това предложение на кмета Димитър Николов ще умува местният парламент утре, 23 февруари. 

За целта трябва да се измени и допълни местната Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Бургас.

Предложението на кмета е диференцираната такса за присъствен ден да се намали от 1,65 лева на 1,52 лева - това важи за периода от 1 септември до края на март. За летния сезон, 1 юни - 31 август, се предвижда от 2,50 лева дневната такса да стане 2,38 лева.

Основният аргумент за предложеното от кмета Николов намаление са последните калкулации на сметките за отопление в детските градини. В тях се забелязва трайно намаление. Причината - Общината санира сградния им фонд и въведе допълнителни мерки за енергийна ефективност. Тези икономии позволяват да се отнеме малко от финансовата тежест, която пада върху бургаските родители. Ако предложението на кмета бъде прието, по-ниски такси ще се плащат още от този месец нататък.Power TOP 30

 • 1
  MASKED WOLF
  ASTRONAUT
 • 2
  RITON
  FRIDAY
 • 3
  SAWEETIE
  BEST FRIEND
 • 4
  DARA
  COLD AS ICE
 • 5
  LIL NAS X
  MONTERO
Цялата класация