Предна В момента Следва
MAHMUT ORHAN GAME OF THRONES

Power news

Общината обособява четири паркинга по ул. „Дебелт“ в к-с „Възраждане“

Общината обособява четири паркинга по ул. „Дебелт“ в к-с „Възраждане“

Община Бургас ще обособи четири безплатни зони за паркиране по ул. "Дебелт" в к-с "Възраждане". Те ще са разположени върху нейни собствени неблагоустроени и денивелирани терени, които и днес се използват нерегламентирано за същото. На четирите локации ще бъдат изградени асфалтови подходи, които да водят към зони, където да се паркира върху бетонови елементи на тревна фуга. Това ще направи паркирането по-удобно, а с въведения ред и местата ще станат повече. Планира се те да бъдат общо около 120.

Първият от четирите паркинга ще е при пресечките с "Македония" и "Самуил". Там ще има 20 места + 1 за хора с увреждания. По него вече се работи. Когато приключат строителните дейности по първия, ще се пристъпи поетапно към следващите. Няма да се работи по всичките едновременно, за да не се затруднява и без това комплицираното автомобилно движение в к-с "Възраждане".

Вторият паркинг ще е при пресечките с "Македония" и "Пробуда" - 26 места + 2 за хора с увреждания.

Третият паркинг ще е при пресечките с "Пробуда" и "Любен Каравелов" - 36 места + 2 за хора с увреждания.

Четвъртият паркинг ще е при пресечката със "Сливница" - 25 места + 2 за хора с увреждания.

Община Бургас смята тези мерки за необходими, но те няма да решат генерално проблема с паркирането. Тя предлага на бургазлии вариант с изграждане на етажни паркинги през следващите години и търси широка обществена подкрепа по тази градоустройствена тема:

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/38279.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация