Предна В момента Следва

Power news

ОБЩИНА БУРГАС СТАРТИРА НОВА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА „ЛЕТЕН РЕФРЕШ“

ОБЩИНА БУРГАС СТАРТИРА НОВА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА „ЛЕТЕН РЕФРЕШ“

Община Бургас стартира нова образователна програма. Тя се нарича „Летен рефреш“ и е разработена съвместно с Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и РУО – Бургас.

Програмата има за цел да се работи с учителите, които водят часовете по самоподготовка в начален курс, и по единна методика да се припомни изученото в предходната година учебно съдържание.

Установено е, че голяма част от затрудненията на учениците при усвояването на новия материал, особено по български език и математика, са направените през предходните години пропуски. Когато тези пропуски в знанията не бъдат добре отработени в началото на годината, възникват затруднения в усвояването на новия учебен материал.

Чрез програмата „Летен рефреш“ ще се припомня изученото през предходната година и ако учениците имат пропуски, знанията ще бъдат опреснявани. Това ще позволи на учителите в редовните часове в начален курс да се движат плавно по учебната програма и това качествено да подобри възможностите за четене с разбиране и усвояване на учебния материал по различните предмети.

Преподавателите, които водят часове по самоподготовка, ще преминат обучение в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. За всеки учител и всяко дете, с което той ще работи, се осигуряват помагала.

След приключването на тази програма ще бъде направен мониторинг, с който да се установи как тя се е отразила в усвояването на новото учебно съдържание от учениците в съответния клас.

Програмата „Летен рефреш“ се финансира изцяло от Община Бургас и обхваща всички училища, включително и частните по тяхно желание.Power TOP 30

 • 1
  DOJA CAT
  PAINT THE TOWN RED
 • 2
  DARA
  ЗАМИНАВАМ
 • 3
  ONEREPUBLIC
  RUNAWAY
 • 4
  JASON DERULO
  SLOW LOW
 • 5
  LIGHT
  NO SLEEP
Цялата класация