Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

ОБЩИНА БУРГАС РЕКОНСТРУИРА „КОДЖАКАФАЛИЯТА“ И ОЩЕ ТРИ ОБЕКТА

ОБЩИНА БУРГАС РЕКОНСТРУИРА „КОДЖАКАФАЛИЯТА“ И ОЩЕ ТРИ ОБЕКТА

Община Бургас е в готовност да стартира изпълнението на четири проекта по новата Оперативна програма "Региони в растеж", в частта "Образователна инфраструктура". Сред тях е сградата на бившия ДДЛРГ "Ал. Г. Коджакафалията".  
Проектът за ремонт на старото сиропиталище, в което се помещава Вечерната гимназия, предвижда мащабно вътрешно и външно обновяване на сградата. Класните стаи ще предлагат добри условия за провеждането на обучение. Сградата ще има "топла" връзка с ПМГ,,Акад. Никола Обрешков",  ГРЕ "Г.С.Раковски" и модерния новопостроен спортен корпус. 
На предстоящата сесия на Общинския съвет ще се гласува предложението за преместване на Вечерната гимназия в СОУ "Димчо Дебелянов", докато трае ремонтът на сиропиталището. Община Бургас има готовност да започне процедурата още на 4 април, когато е началото на пролетната ваканция. Така няма да се нарушава учебният процес. 
В СОУ "Димчо Дебелянов" наскоро бе извършен ремонт. Сградата има изолация и нова дограма и разполага с удобства, което ще гарантира добри условия за обучение на възпитаниците от Вечерната гимназия. 
Освен реконструкция на бившето сиропиталище, ще бъде изграден нов корпус с басейн и капацитет за 120 деца към ЦДГ 11 "Чайка" в комплекс "Меден рудник". Ремонт ще се извърши и на дворовете на ОУ "Елин Пелин" и СОУ "Кирил и Методий". 
Срокът за извършването на строителните дейности в "Ал. Г. Коджакафалията" и  ЦДГ 11 "Чайка" в "Меден рудник" е една календарна година, а работата по дворовете в ОУ "Елин Пелин" и СОУ "Кирил и Методий" ще приключи по-скоро. Изпълнителите на ремонтните дейности са избрани. Договорите с тях трябва да бъдат сключени до края на април.

 

Информация на община БургасPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация