Предна В момента Следва
KYLIE MINOGUE PADAM PADAM

Power news

Община Бургас отбелязва Седмицата на осиновяването с литературен конкурс

Община Бургас отбелязва Седмицата на осиновяването с литературен конкурс

Един нетрадиционен литературен конкурс ще впрегне в действие таланта на бургаските деца. Малките творци ще имат задачата да напишат по свой избор стихотворение, текст за песен или разказ, които да са посветени на осиновяването.
Инициативата e на Община Бургас и Българската асоциация "Осиновени и осиновители". С нея градът се включва в Националната информационна седмица на осиновяването. Идеята за конкурса се ражда при представянето на филма "Триъгълник от любов", в която герои са реални хора - биологични родители, осиновители и осиновени. На прожекцията присъства и маестро Стефан Диомов, който се ангажира да напише музика към текста на победителя и така да се роди една нова песен.
Материалите за конкурса ще се събират в Центъра за обществена подкрепа в Бургас, който се намира на ул. "Дрин" № 9. Победителят ще бъде обявен в Деня на християнското семейство 21 ноември. Най-добрите автори ще получат награди.
В представянето на инициативата участваха зам.-кметът Йорданка Ананиева, директорът на дирекция "Здравеопазване, младежки дейности и спорт" Мая Казанджиева, Дора Прандаджийска от Българска асоциация "Осиновители и осиновени" и директорът на Центъра за обществена подкрепа в Бургас Мария Атанасова.
"Всичко това се случва благодарение на общите ни усилия, но най вече се случва благодарение на желанието, което нашите осиновители изразяват. Това е да приемат в дома си дете, да го гледат с любов, да му дадат грижа, за да може то да усети домашния уют, да почувства ласката и да израсне като един достоен гражданин, като една хармонична и балансирана личност", каза Йорданка Ананиева.
На работна среща в Община Бургас представители на институции, училища и детски градини коментираха проблемите, свързани с осиновяването.
Информационната седмица на осиновяването ще предложи на децата и интерактивна игра. Тя ще се проведе на 30 септември в Центъра за обществена подкрепа. Играта е както забавна, така и поучителна. В нея малчуганите ще имат за задача да осиновят играчка. За целта те ще трябва да попълнят документи, да докажат пред експерти, че са подходящи за "осиновители". В заниманието ще има моменти на изпитания, в които децата ще разберат, че не всяка играчка е подходяща за тях. Това ще се симулира чрез развиването на алергии от контакта с избрания обект или други нежелани ефекти. Целта е децата не просто да изберат играчката, която най-много харесват, а тази, която ще е най-подходяща за тях. Според психолозите това е важен урок за подрастващите, който все още много от възрастните не са прочели и разбрали.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация