Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Oбучение и стипендия за младежи без работа в Бургас

Oбучение и стипендия за младежи без работа в Бургас

102 младежи до 29 години ще бъдат привлечени към проекта "Активиране на младежи от уязвими групи към обучение и заетост на територията на община Бургас". Условията обаче са те да не са ангажирани с обучение, образование или да са извън работна заетост през последните минимум 4 месеца и да не са регистрирани в дирекция "Бюро по труда" през последните 12 месеца.

65 от тях ще бъдат одобрени и ще започнат дуално обучение за придобиване на професионална квалификация по следните професии - градинар, барман, работник поддръжка на сгради, помощник - възпитател, помощник - готвач  и социален асистент.

Това обясни днес зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева. Тя уточни, че 18  детски гради и 2 общински предприятия са партньори по проекта и ще наемат младежи на различни позиции.

След успешното приключване на обучението ще бъде осигурена субсидирана заетост от партньорите по проекта, в качеството им на работодатели за период от 6 месеца. След изтичане на срока, в който е осигурена субсидирана заетост на лицата, съответният работодател си запазва правото по своя преценка да предложи на наетите служители постоянна заетост.

Останалите 37 младежи ще бъдат подпомогнати към успешна професионална реализация, като съответно 16 от идентифицираните млади хора бъдат насочени да се запишат в подходяща образователна институция за продължаване на образованието, а 21 ще бъдат насърчени към активно търсене на работа и регистрирани в дирекция "Бюро по труда".

Договорът за изпълнение на проекта "Активиране на младежи от уязвими групи към обучение и заетост на територията на община Бургас" е подписан между Община Бургас и МТСП и е финансиран по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Активни".Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация