Предна В момента Следва
IMAGINE DRAGONS THUNDER

Power news

Община Бургас изготвя проект за обновяване на детската градина в квартал Рудник

Община Бургас изготвя проект за обновяване на детската градина в квартал Рудник

Кметът Димитър Николов предлага на местния парламент да разреши на Община Бургас кандидатстването с проект по програма "Красива България за обновяване на детска градина "Калинка". Тя се намира в новоприсъединения квартал "Рудник". В нея се отглеждат и възпитават общо 140 деца от квартала и близките села Брястовец и Драганово.

Чрез възможностите на различни финансови инструменти и програми, през последните години Община Бургас успя да обнови 35 съществуващи детски градини и близо 50 училища. Тя има увереността, че ще успее да получи одобрение и на този си проект.

Сградата на детска градина "Калинка" е построена през 80-те години на ХХ век. От конструктивна гледна точка в момента състоянието й е добро, но е със стара, амортизирана дограма с голяма инфилтрация. За отопление и подготовка на битова гореща вода се използва скъп невъзобновяем енергоизточник. Осветителните тела са стари, амортизирани и неефективни.

Проектното предложение предвижда въвеждане на следните мерки за подобряване на енергийната ефективност на сградата - поставяне на нова фасадна топлоизолация; подмяна на старата дървена с нова, PVC дограма; изолиране на покривни плочи; преминаване към друг вид основно гориво; използване на възобновяем енергиен източник за производство на битова гореща вода; подмяна на съществуващите осветителни тела с луминесцентни енергоефективни такива, при запазване на проектната осветеност.Power TOP 30

 • 1
  LADY GAGA
  ALWAYS REMEMBER US THIS DAY
 • 2
  ALMA
  PERFECT
 • 3
  GEORGE EZRA
  SHOTGUN
 • 4
  ARIANA GRANDE
  BREAK UP WITH YOUR GIRLFRIEND I'M BORED
 • 5
  RAG'N'BONE MAN
  GIANT
Цялата класация