Предна В момента Следва

Power news

ОБЩИНА БУРГАС Е ПОСТАВИЛА НАД 1500 КОФИ ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА БИОРАЗГРАДИМИ ОТПАДЪЦИ

ОБЩИНА БУРГАС Е ПОСТАВИЛА НАД 1500 КОФИ ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА БИОРАЗГРАДИМИ ОТПАДЪЦИ

Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.
В комплекс „Братя Миладинови“ са осигурени съдове за търговските обекти. През следващата седмица такива ще бъдат поставени и при контейнерните площадки за обслужване на домакинствата. На следващ етап ще бъдат осигурени съдове за комплекс „Лазур“ и Централна градска част.
Община Бургас отправя призив към гражданите да не увреждат новите съдове и да ги използват само по предназначение.
Ето какво е позволено да се изхвърля в тях: вестници и други хартиени изделия; черупки от яйца; хляб и месни продукти; пакетчета от чай; утайка от кафе; стайни и градински цветя; млечни продукти; градински отпадъци; остатъци от храна; остатъци от плодове и зеленчуци.
Какво не трябва да се изхвърля в кафявите кофи: сезал, канап, стъкло, опаковъчни мрежи и ленти, стреч фолио, кабели, въжета, тел, инертни материали, пластмасови и метални опаковки.
За правилното и ефективно използване на кафявите съдове е необходимо единствено да се разделят изброените видове отпадъци от останалите. Това може да става вкъщи или на място при съдовете.
Събраните отпадъци се извозват по график на анаеробната инсталация за преработка. При процеса се получава компост и биогаз, от който ще се произвежда топлинна и електрическа енергия. 

       
 
 
 


Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация