Предна В момента Следва

Power news

"Обектът ви е под наблюдение от НАП" е една от мерките, които НАП ще прилага към потенциално нелоялните търговци

"Обектът ви е под наблюдение от НАП" е една от мерките, които НАП ще прилага към потенциално нелоялните търговци

Изключително сериозни мерки се вземат тази година по отношение събираемостта на данъците по Черноморието. Стотици данъчни инспектори, съвместно с органите на МВР и Агенция „Митници“, започват лятната контролна кампания по Черноморието. Над 25 000 проверки предстоят до края на туристическия сезон с основен акцент отчитането на обороти и издаване на касови бележки. За пръв път през тази година неиздаването на касова бележка се санкционира незабавно със запечатване на търговския обект, освен обичайната глоба.При пъро нарушение обектът ще се запечатва за две седмици, при повторно за 30 дни. Чрез тази мярка от НАП казват, че Законът и правилата трябва да се спазват. Те желаят всички да печелят добре, но да бъдат лоялни към Държавата т.е да се декларират реално обороти и на база това да се плащат реални данъци..Ще се следи също за всички страни на спазване на българското законодателство,в частност на данъчното и осигурителното. „Когато установим, че има работещи фирми, които акумулират обороти и приходи, но имат просрочени задължения към НАП и тези фирми не правят каквото и да е т.е. въпреки нашите усилия те не предприемат никакви мерки за сътрудничество,, тогава ние прилагаме ДИРЕКТНО ИЗЗЕМАНЕ НА ОБОРОТИ ОТ КАСА. Това означава, че могат да бъдат вземани пари от оборот от каса, след два часа пак и пак, така че фирмата да започне да плаща дължимото”, каза в ефира на Пауър ФМ Христо Узунов, говорител на НАП Бургас.

Още фрапиращи мерки за събираемост акцентират от НАП. Една от тях е „ОБЕКТЪТ ВИ Е ПОД НАБЛЮДЕНИЕ ОТ НАП”. „Всички касови апарати на търговските обекти  са свързани дистанционно със софтуера на  НАП. Ние внимателноо проследяваме оборотите предимно на обекти, които традиционно акумулират високи обороти през летния сезон  и те ще бъдат поставени под 24 часов, дистанционен мониторинг от страна на Агенцията. Ние по този начин виждаме къде има рискови обекти т.е. сравняваме с други обекти сходни по мащаб и наети лица обекти и се намесваме там, където, нека го кажа така, касовите апарати заспиват в определен часови диапазон, удрят по една лятна дрямка. Трябва да уточня и нещо дуго. Приходната Агенция работи с лица до 17. 30 часа, но дистанционното наблюдение и особено през лятото няма работно време. Следят се тенденции, в които оборотите рязко стават ниски. Тук прилагаме още един от нашите похвати – връчваме брошура на съмнителния обект, на която пише „ОБЕКТЪТ ВИ Е ПОД НАБЛЮДЕНИЕ ОТ НАП”. Патрулите на НАП ще извършат контролна покупка и там започва постоянно , дистанционно наблюдение на касовия апарат на съответния търговски обект”, допълва още г-н Узунов.

 Тази година отново ще се проверяват водачите на луксозни автомобили и те ще се налага да докажат доходите си и най – вече дали тези доходи покриват разходите за подобно возило. На мониторинг ще бъдат подложени хотели, ресторанти, барове, магазини, борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки, културни мероприятия, изложби и всички места, които събират много хора и калкулират оборот.

От НАП призовават всички клиенти да изискват своята касова бележка, а сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg.    Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация