Предна В момента Следва
BLOODHOUND GANG THE BAD TOUCH
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Power news

Нови велосипеди и интерактивни терминали в Бургас

Нови велосипеди и интерактивни терминали в Бургас

120 чисто нови велосипеда с отлични технически характеристики и множество функционалности, гарантиращи удобство и безопасност, ще замянят колелата, който Община Бургас отдаваше под наем предходните 2 години. Те са с модерен и раздвижен дизайн и ще се произвеждат единствено за Община Бургас. Новите байкове са по-висок клас, с вградени скорости и по-маневрени гуми. Предвидени са отново и рикши за деца.

Иновативната автоматизирана система за отдаване на велосипеди под наем "ВелоБургас" е пилотна за страната и бе въведена през 2013 г. Оттогава тя се усъвършенства и осигурява по-голямо удобство за желаещите да наемат велосипеди, а в общото меню се интегрират допълнителни услуги.

"Идеята ни е новите интерактивни терминали да се използват не само за наемане на велосипеди, но и за популяризиране на полезна информация за града. Безспорно най-големият им плюс ще е възможността чрез тях да се подаде в спешен случай видеосигнал до оператора в call центъра", обясни кметът Димитър Николов. Той уточни, че през новите 13 мултифункционални модули ще може да се плаща наем на колело - с кредитна /дебитна карта и чрез специалните велокарти. Опцията услугата да се заплати чрез sms също остава активна.

Нов ще бъде и начинът на заключване на байковете. Всеки от тях ще се паркира на самостоятелен модул. Power TOP 30

 • 1
  DOJA CAT
  PAINT THE TOWN RED
 • 2
  DARA
  ЗАМИНАВАМ
 • 3
  ONEREPUBLIC
  RUNAWAY
 • 4
  JASON DERULO
  SLOW LOW
 • 5
  LIGHT
  NO SLEEP
Цялата класация