Предна В момента Следва
LOW DEEP T CASABLANCA

Power news

Нови промени в транспортната схема, за по-голямо удобство на бургазлии

Нови промени в транспортната схема, за по-голямо удобство на бургазлии

За да бъде новата транспортна схема максимално удобна за всички бургазлии, „Бургасбус” въвежда промени в разписанието на няколко автобусни линии от утре (17.12). Това каза в ефира на Power FM Петко Драгнев, директор на ОП „Бургасбус”. „Промени ще има по линия №13, която свързва комплекс „Изгрев” с комплекс „Славейков”. До този момент, след хотел „Мираж” продължаваше към МОЛ-а в „Славейков” по ул. „Лазар Маджаров”. Сега предвиждаме да продължи до спирката на Болницата, за да направи връзка с всички автобуси минаващи от там – 3, 6, 15, 12, 12А. Така тези, които живеят в западната част на „Изгрев”, ще имат по-удобна връзка. След това, ще завие надясно по ул. „Струга” и през новия пробив ще достигне до МОЛ-а в „Славейков” и от там по стария си маршрут”, информира Драгнев.

Директорът на общинско предприятие „Бургасбус” допълва, че промени ще има и на автобусите, преминаващи през комплекс „Меден рудник”. Вътрешната линия 9 ще се движи двупосочно в крайните квартали на комплекса, за да може всички да стигнат по най-бързия начин до линии Б1 и Б2. „Там имаше проблеми с живеещите в блок 100 и по ул. „Въстаническа”, който сега смятам, че ще бъде решен. Така правим връзка и с всички училища и болницата в комплекса. Ще бъде променен маршрутът и на нощната линия. Досега тя се движеше по трасето на Б2 до комплекс „Меден рудник” и на терминала правеше обратен завой, за да се върне по същия маршрут. Сега предвиждаме от терминала в „Меден рудник” да продължи по „Въстаническа” и по „Захари Стоянов”, да се върне в Славейков. Така тези, които живеят на „Въстаническа” няма да се налага да вървят пеш в тъмните часове на деня”, каза още Петко Драгнев.  Той допълва, че тези промени са направени въз основа на наблюдения на специалисти и по искане на граждани, които са споделили своите предложения.

Драгнев призна, че в началото бургазлии са приели по-остро новата транспортна схема, защото е трябвало да се променят навици, които са трупани с години. Но той обяснява, че логиката на схемата Б1 и Б2 е да имитира метрото в големите градове. Там се случват прекачвания на различни ключови спирки. „Смятам, че бургазлии свикнаха с промените. Трябваше време, за да може всеки да си намери своя маршрут. Трябваше време, за да се разбере логиката на пътуванията. Където е възможно правим промени, за да може да е по-ефикасна и по-удобна за бургазлии”, категоричен е Драгнев.

 

Вижте какви са пълните промени по линии 9, 13 и Н /нощна/ и от кога влизат в сила:

Линия № 9 – от 17.12.2016 г. (събота) се въвеждат следните промени:

Създават се две отделни линии 91 и 92 със следните маршрути :

линия 91Терминал Меден рудник – ул. „Въстаническа” –  ул. “Босна” – ул. “Миньорска” – бул. „Захари Стоянов” – ул. “Ал. Георгиев – Коджакафалията” – ул. “Петрова нива” – ул. “Константин Петканов” – ул. “Дъга” – ул. “Апостол войвода” – ул. “Петко Росен” – ул. “Георги Попаянов” – ул. “Въстаническа – Терминал Меден рудник

линия 92: Терминал Меден Рудник -  ул. “Георги Попаянов”– ул. “Петко Росен” – ул. “Апостол Войвода” – бул. „Захари Стоянов” – ул. “Ал. Георгиев – Коджакафалията” – ул. “Миньорска” –  ул. “Босна” – ул. „Въстаническа” – Терминал Меден Рудник.

Променят се и маршрутите на линиите обслужващи Върли бряг и Шилото:

- линия 9а/9б

от Терминал Меден рудник – ул. “Ал. Георгиев – Коджакафалията” – ул. „Тракиец” – ул. „Въстаническа” – Върли бряг/Шилото

от Върли бряг/Шилото: ул. „Въстаническа” – ул. „Тракиец” – ул. “Ал. Георгиев – Коджакафалията” – Терминал Меден рудник

Линия № 13 – от 17.12.2016 г. (събота) маршрутът в посока ж.к. Славейков се променя както следва:

…………….. ул. Никола Петков – бул. Стефан Стамболов – ул. Струга – ул. Дамян Груев – ул. Янко Комитов, след което покрай МОЛ Галерия продължава по досегашния маршрут ……………. .

Линия Н /нощна/ – от 18.12.2016 г. /в нощта на събота срещу неделя/ в посока Терминал Меден рудник автобусът ще минава по следния маршрут …………. бул. Захари Стоянов – ул. „Въстаническа”, като спира на съществуващите спирки – Тополица, Въстаническа, Найден Геров, бл. 485, бл. 101.
От Терминал Меден рудник, в посока ж. к. Славейков маршрутът се запазва без промяна.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация