Предна В момента Следва
TOUCH AND GO STRAIGHT TO...NUMBER ONE

Power news

Нови методи за подобряване връзката лекар-пациент в УМБАЛ Бургас

Нови методи за подобряване връзката лекар-пациент в УМБАЛ Бургас

Анкета при изписването на пациентите и специален e-mail за сигнали при нередности, които ще се проверяват в срок от 4 дни. Това са само малка част от стъпките, които ръководството на най-голямото лечебно заведение в областта -  УМБАЛ Бургас,  предприема, за да подобри комуникацията на медиците с болните.

„ Всеки пациент  при изписването си ще има възможност  да попълни напълно анонимно анкета. В нея той може  да посочи в кое отделение е лекуван, при кой лекар и основното – какво е било отношението на лекаря, медицинските сестри и санитарите към него”, казва изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Мирослав Обрейков. В анкетата пациентите ще могат да оставят и своите предложения с какво грижите за тях могат да бъдат подобрени. Името на пациента, попълнил анкетата, остава тайна, защото тя ще се сгъва и пуска от него в специална кутия на централната регистратура.  Информацията периодично ще се обработва и ще служи за анализ на работата в различните отделения.

Освен това болницата създаде и специален e-mail за сигнали при нередности: tvoiat.signal@gmail.com. На всички оплакванив, изпращани на него,  ще се реагира и отговаря в рамките на 4 работни дни. Единственото условие е подателите да не са анонимни, а да застават с името си. Това ще помогне за активния диалог при разрешаването на различните казуси.

 Първата стъпка по подобряване на обслужването в УМБАЛ Бургас беше с откриването на новата регистратура, която пряко  насочва пациентите към съответните лекари. До преди месец те трябваше да се редят пред Противошокова зала и да обикалят от кабинет на кабинет.

„Вече е направен и график за подобряване на условията в болничните стаи в различните отделения. Целта е пациентите да се чувстват комфортно и като отношение от медицинския екип, и като обстановка”, допълва д-р Обрейков. Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация