Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Нови методи на лечение въвежда Онкологичният център

Нови методи на лечение въвежда Онкологичният център

Нови методи на диагностика и лечение въвежда комплексният онкологичен център със съдействието на Община Бургас. През тази година в медицинското заведение ще заработи нов позитронно - емисионен томограф, наричан още ПЕТ скенер. Апаратът има способността да улавя развитието на онкологично заболяване в организма на човек половин година по-рано, отколкото другите методи за диагностика имат способността да установят развитието на опасните процеси в човешкия организъм. 

С ранната диагностика ПЕТ скенерът ще осигури ценна преднина на медиците, която е от изключително значение за успешната борба с раковите образувания. Това в голяма степен ще предотврати появата на разсейки в организма. ПЕТ скенерът ще е мобилен и ще разполага с всички европейски лицензи за извършването на качествена медицинска дейност.    
Метаболитна брахитерапия е другият ефективен метод за борба с раковите заболявания, който Комплексният онкологичен център ще въведе през тази година по проект на Община Бургас. Прилагането му дава добри резултати при лечението на костните метастази. При метаболитната брахитерапия в организма се инжектират радиоактивни вещества - радий и метастрон, които атакуват директно засегнатото място. Досега при лечението на подобен тип тумори е прилагано само облъчване. То е намалявало само болковия синдром без да унищожава раковите клетки. 
По-различен подход ще се използва и при лечението на рака и другите доброкачествени заболявания на щитовидната жлеза. При него ще се прилага терапия с радиоактивен йод 131. Лечението ще включва еднодневен престой в болница. Процедурата ще се извършва по договор със Здравната каса, което ще разшири броя на финансираните дейности.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация