Предна В момента Следва
YOANA FIESTA

Power news

НОВИ Е-УСЛУГИ ПРЕДЛАГА ОБЩИНА БУРГАС С

НОВИ Е-УСЛУГИ ПРЕДЛАГА ОБЩИНА БУРГАС С

Община Бургас пусна в експлоатация нови електронни услуги, свързани със заплащането на местни данъци и такси. Едната от тях е част от процеса за интегриране на информационните системи на Общината и НАП при ползване на ПИК, предоставян от НАП. В резултат на подписаното през месец юли 2015 г. споразумение (http://www.burgas.bg/bg/news/details/1/22780), малко по-късно през същата година стана възможно заявяване на електронни услуги към Община Бургас чрез ПИК. В началото на 2016 г., след внедряване на нов софтуер за местни данъци и такси, се осъществи и проверката на задължения чрез ПИК. Като развитие на тази услуга, от тази седмица услугата за проверка и заплащане на задължения е достъпна и за всички лица, които ползват сайта на НАП чрез ПИК. За да се ползва тази функционалност е необходимо от сайта на НАП да се избере меню "Е-услуги с ПИК".

Още по-голямо улеснение за потребителите на е-услуги Община Бургас предоставя чрез инсталираните виртуални ПОС-терминали. Те могат да се използват както при заплащане за електронни услуги, така и за заплащане на задълженията за МДТ.

Проверката за наличие на задължения се извършва от раздел "Е-услуги" - Справка за финансови задължения към Община Бургас.

След отваряне на прозореца се въвеждат ЕГН, ПИН от Общината и текстът, който ще се визуализира в средата на прозореца. При наличие на ПИК на НАП се избира бутон "Вход с ПИК на НАП", като в този случай идентификацията се извършва чрез сайта на НАП.

След показване на справката за задълженията, заплащането може да извърши веднага чрез виртуалния ПОС-терминал, като се избере бутон "Плащане".

Община Бургас е първата в страната, внедрила виртуален ПОС-терминал за всички предоставяни електронни услуги.

Информация на община Бургас

 


Power TOP 30

 • 1
  CAMILA CABELLO
  SENORITA
 • 2
  MILEY CYRUS
  MOTHERS DAUGHTER
 • 3
  ED SHEERAN
  I DON'T CARE (FEAT. JUSTIN BIEBER)
 • 4
  MEDUZA
  PIECE OF YOUR HEART
 • 5
  MADONNA
  MEDELLIN (FEAT. MALUMA)
Цялата класация