Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Новата база на ветроходците в Бургас ще бъде открита на Никулден

Новата база на ветроходците в Бургас ще бъде открита на Никулден

Новопостроените  яхтени халета в „Пристанище Бургас” ЕАД ще бъдат открити на празника на Бургас – Никулден. Церемонията ще се състои на територията на Марина Порт-Бургас в празничния ден. Изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов заяви пред радио POWER FM: "По генералния план за развитието на „Пристанище Бургас” зоната на Първо корабно място с територия на 7 200 кв. м. наистина е една внушителна територия. Преди няколко години започнахме мащабна инвестиция в тази територия с цел издигане на ветроходството и намиране на мястото на ветроходния спорт в живота на град Бургас. В тази връзка бе изготвен и проект от Атика 5, който в момента е към приключване. Това е един мащабен обект, включващ три отделни халета. Две от тях са за яхт клубовете, които функционират в град Бургас - Яхт Клуб Порт Бургас и Яхт Клуб Черноморец, и едно голямо ремонтно хале с цел посрещане на ремонтни и възстановителни работи по отношение на плавателните съдове, които са на територията на яхт клуба."

Яхтеният комплекс в Марина Порт Бургас е най-големия по българското Черноморие и ще се ползва както от пристанището, така и от двата бургаски ветроходни клуба – Яхт Клуб Порт Бургас и Яхт Клуб Черноморец. С построяването на халетата значително се подобряват условията на територията на Марината при провеждането на национални и международни регати. През 2017 г. Пристанище Бургас ще бъде домакин на Европейското първенство по ветроходство в клас Оптимист, а през следващата 2016 г. най-добрите световни състезатели в този клас ще проведат официални тренировъчни гонки.

Празникът по добрите морски традиции ще бъде свързан с раздаването на риба и рибена чорба за здраве. Посетителите на Зоната за обществен достъп ще могат да посетят и Морска гара – Бургас. В залата за пристигащи те ще могат да видят Макета на Черно море, който бе изработен специално за бургаското пристанище и ще имат възможност да разгледат изложба с фотографии  и детски рисунки на децата от „Общински детски комплекс” Бургас.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация