Предна В момента Следва
WRS DALIA

Power news

Нова програма за финансиране на обществените трапезарии

Нова програма за финансиране на обществените трапезарии

Нова програма за финансиране на обществени трапезарии за бедни ще бъде  представена на 27 март /петък/ от 11.00 до 13.00 часа в Културен център „Морско казино“. Събитието е част от информационната кампания за популяризиране на процедурата за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ 2014BG05FMOP001-03.01 „ОСИГУРЯВАНЕ НА ТОПЪЛ ОБЯД“ - по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020.
Агенцията за социално подпомагане стартира изпълнението на оперативната програма за храни с покана към общини и райони на общини на територията на страната, за финансиране на обществени трапезарии.
В поредица от информационни дни, експерти от Управляващия орган на програмата – Агенция за социално подпомагане, ще представят същността на операцията – “Осигуряване на топъл обяд” по схемата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.
Общият бюджет на настоящата процедурата за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е 5 995 571,00 лева.
През есенно-зимния период 2014/2015 г. (от началото на месец октомври до края на месец април) над 13 000 души са получавали топъл обяд. Със средства по оперативната програма ще се даде възможност на тези лица да получават топъл обяд и през останалите месеци на годината – от началото на месец май до края на месец септември. Към момента са разкрити 179 обществени трапезарии. Ще се даде възможност и за създаване на нови трапезарии за целогодишно обслужване - в общините, които не са финансирани от фонд „Социална закрила“.  Power TOP 30

 • 1
  INNA, SEAN PAUL
  UP
 • 2
  BBNO$
  EDAMAME
 • 3
  DOJA CAT
  WOMAN
 • 4
  ADELE
  EASY ON ME
 • 5
  TOPIC
  MY HEART GOES
Цялата класация