Предна В момента Следва
ENRIQUE IGLESIAS EL BANO (FEAT. BAD BUNNY)

Power news

Нов социален проект на Община Бургас помага на хората с увреждания

Нов социален проект на Община Бургас помага на хората с увреждания

Хората с увреждания в Бургас ще получават почасови интегрирани социални услуги в домашна среда. Те ще се извършват по проект "Подкрепа в семейна среда за независим живот чрез индивидуален подход". Той е с продължителност 21 месеца и се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и национално съфинансиране. 
Проектът, който Община Бургас реализира, ще даде възможност на хората с увреждания да бъдат осигурени важни социални услуги като личен асистент, социален асистент, домашен помощник, консултации с психолог, здравни услуги и консултации със социален работник. 

Предвижда се да бъде създаден специализиран център, който ще надгради създадените вече социални услуги. Така ще се осигурят необходимите условия за подобряването на качеството на живот на хората в неравностойно положение. Услугите на специализирания център ще може да ползват около 145 души от община Бургас. Важно е да се отбележи, че дейността "личен асистент" ще може да се изпълнява и от човек извън семейството на потребителя. По този начин човекът, който е полагал грижи за своя близък, ще може да започне работа и да води по-пълноценен социален живот, отбеляза ръководителят на проекта Мая Казанджиева.

"Резултатът от такива проекти е изключително важен за цялото общество. Община Бургас от своя страна ще направи всичко възможно да подпомогне и онези хора, които няма да могат да се включат в проекта, с което да компенсира липсата на такъв тип услуги", каза зам.-кметът д-р Лорис Мануелян.      

Най-новият социален проект на Община Бургас предвижда обучение на персонала, който ще се грижи за хората с увреждания. Ще бъде закупен и микробус със специално оборудване, който ще обслужва хората с увреждания.Power TOP 30

 • 1
  LADY GAGA
  ALWAYS REMEMBER US THIS DAY
 • 2
  ALMA
  PERFECT
 • 3
  GEORGE EZRA
  SHOTGUN
 • 4
  ARIANA GRANDE
  BREAK UP WITH YOUR GIRLFRIEND I'M BORED
 • 5
  RAG'N'BONE MAN
  GIANT
Цялата класация