Предна В момента Следва
BLACK EYED PEAS SIMPLY THE BEST
ON AIR 21:00 - 22:00
Disco Club 21 Програмата

Power news

Нов социален проект на Община Бургас помага на хората с увреждания

Нов социален проект на Община Бургас помага на хората с увреждания

Хората с увреждания в Бургас ще получават почасови интегрирани социални услуги в домашна среда. Те ще се извършват по проект "Подкрепа в семейна среда за независим живот чрез индивидуален подход". Той е с продължителност 21 месеца и се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и национално съфинансиране. 
Проектът, който Община Бургас реализира, ще даде възможност на хората с увреждания да бъдат осигурени важни социални услуги като личен асистент, социален асистент, домашен помощник, консултации с психолог, здравни услуги и консултации със социален работник. 

Предвижда се да бъде създаден специализиран център, който ще надгради създадените вече социални услуги. Така ще се осигурят необходимите условия за подобряването на качеството на живот на хората в неравностойно положение. Услугите на специализирания център ще може да ползват около 145 души от община Бургас. Важно е да се отбележи, че дейността "личен асистент" ще може да се изпълнява и от човек извън семейството на потребителя. По този начин човекът, който е полагал грижи за своя близък, ще може да започне работа и да води по-пълноценен социален живот, отбеляза ръководителят на проекта Мая Казанджиева.

"Резултатът от такива проекти е изключително важен за цялото общество. Община Бургас от своя страна ще направи всичко възможно да подпомогне и онези хора, които няма да могат да се включат в проекта, с което да компенсира липсата на такъв тип услуги", каза зам.-кметът д-р Лорис Мануелян.      

Най-новият социален проект на Община Бургас предвижда обучение на персонала, който ще се грижи за хората с увреждания. Ще бъде закупен и микробус със специално оборудване, който ще обслужва хората с увреждания.Power TOP 30

 • 1
  JAMES HYPE
  FERRARI
 • 2
  QODES
  UNA FAVELA
 • 3
  HARRY STYLES
  AS IT WAS
 • 4
  JACK HARLOW
  FIRST CLASS
 • 5
  D-TRAX & MASCOTA
  LA MUSICA SUENA
Цялата класация