Предна В момента Следва
JAY Z, BEYONCE 03' BONNIE & CLYDE

Power news

Незрящи показват на зрящи какво е да живееш в тъмнина

Незрящи показват на зрящи какво е да живееш в тъмнина

В четири последователни дни, от 19 до 22 февруари, Културен център "Морско казино" ще бъде домакин на инициативата "Диалог на тъмно". Проявата е своеобразен експеримент, в който всеки зрящ  ще има възможност да се потопи в света на незрящите, където всичко се случва при 100 % тъмнина. Идеята е социалното събитие да привлече вниманието на творци, журналисти, хора от бизнеса и администрацията.

 "Диалог на тъмно - модел за прозрачност и справяне със социалните неравенства" ще организира по 2 срещи на ден, всяка с времетраене 90 минути, залата е  "Христо Фотев", ет. 0. Регистрация за участие може да се направи на телефон 0888 319 288, председател д-р Иван Янев. Всяка група ще включва 12 души.

 Събитията ще протичат във формат 90 минути в пълна тъмнина и 60 минути за обратна връзка на светло. В тази среда ролите на незрящи и зрящи се разменят и, за разлика от живота, незрящите водят зрящите в процеса на взаимно опознаване и диалог. Водещите на събитията на Диалог на тъмно са специално обучени незрящи, подкрепяни от експерт. Тъмнината създава условия на равенство и разбиране, в които нуждите на всеки участник биват "видени", асимилирани и уважени при взимането на важни за групата решения. Този модел на общуване, пренесен на сцената на социалното взаимодействие в обществото ни, спомага да бъдем по-толерантни и осъзнати граждани. Чрез този нестандартен метод заводене на диалог и срещи екипът на Диалог на тъмно се надява даспомогне за насърчаване на включването на гражданското общество в процесите на формулиране на политики и вземане на съвместни решения като същевременно се променят предразсъдъците по ключови обществени теми. 

 Събитието е част от проекта "Диалог на тъмно - модел за прозрачност и справяне със социалните неравенства" BG05/1875 , който се финансира отПрограмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм наЕвропейското икономическо пространство 2009-2014,www.ngogrants.bg и се изпълнява от Федерация Спорт за хора със зрителни увреждания, с подкрепата на Община Бургас.    Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация