Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Не се установи фекално замърсяване на река Хаджийска в Слънчев бряг

Не се установи фекално замърсяване на река Хаджийска в Слънчев бряг

Eксперти от РИОСВ-Бургас, съвместно с Басейнова дирекция-Черноморски район са извършили незабавна проверка по сигнал за замърсяване на р. Хаджийска с фекални води в района на „Какао Бийч“ - к.к. „Слънчев бряг“, още на 19 август. Взети са проби от устието на реката преди вливане в Черно море и от морските води за физикохимичен анализ.
След отново получени на 21 август сигнали за замърсяване на реката, незабавно е сформиран екип от експерти на РИОСВ-Бургас, БДЧР - Варна, Регионална лаборатория Бургас към ИАОС– гр.София и РЗИ –Бургас. Извършен е оглед на плажната ивица в к.к Слънчев бряг около заустването на р. Хаджийска и речното русло в участъка от моста над реката до вливането й в морето.
Констатира се, че водата в Черно море е видимо чиста, с естествен цвят и мирис без опалесценция на повърхността. Речното русло е обрасло с гъста водна растителност и тръстика. Водата по целият й обем е заблатена, с тъмен цвят и специфична миризма на тиня и гнилостни процеси. При извършения оглед на река Хаджийска в посочения участък не се констатира наличие на нерегламентирани включвания и зауствания на отпадъчни води в реката. При проверката са взети проби от р.Хаджийска на 50м от устието и от морските води - на 3м от брега. Взети са и проби от РЗИ за микробиологичен анализ.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация