Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Showbiz

Научете как се прави кино по време на „София филм фест на брега“

Научете как се прави кино по време на „София филм фест на брега“

Желаете да участвате в създаването на филм, да научите повече за езика на киното, да се запознаете с режисьора на един от най-награждаваните филми през последната година? Звучи почти невъзможно, но всичко това може да стане реалност в рамките на 17-то издание на "София филм фест на брега" в Бургас.

Запишете се за участие най-късно до 24 февруари и участвайте в първата киноработилница в рамките на "София филм фест на брега".

Кинокласът, воден от Надежда Косева, ще предостави възможност на участниците да създадат своя интерпретация на определени епизоди от филма и да участват като режисьори, оператори, актьори, звукорежисьори и монтажисти.

Киноработилницата ще се проведе в три етапа:

26 февруари, 18 ч. - разговор с режисьора Надежда Косева и прожекция на филма "Ирина"

6-7 март - обсъждане и избор на епизоди, сформиране на екипи, техническа подготовка преди снимки и др.

18-21 март - снимки и монтаж

 

Най-сполучливият откъс ще бъде показан в рамките на фестивала.

 

За да се запишете в "Кинокласа" на Надежда Косева, изпратете ни лично съобщение на страницата на "София филм фест на брега". Записването се отнася до трите етапа на "Кинокласа", записване за един или два от етапите му няма да бъде прието. Минималната възраст за участие е 16 години. Участието в КИНОКЛАСА е безплатно.

 

Задължително условие за достъп до прожекцията на 26 февруари е предварителното записване за участие и в трите етапа на "Кинокласа".

 

Надежда Косева се ражда в София през 1974. Завършва режисура в НАТФИЗ ,,Кръстьо Сарафов‘‘ в класа на проф. Георги Дюлгеров, след което участва в омнибуса ,,Поколение: изгубени и намерени‘‘ (2005) с филма ,,Ритуалът‘‘. Следват късометражните ,,Омлет‘‘ (2009) и ,,Втори дубъл‘‘ (2011), а последният й опит в късото кино видяхме миналата година - ,,Старецът и морето‘‘, който беше част от проекта 8`19`` (2017) - шест новели по разкази на Георги Господинов. Пълнометражният дебют на режисьора е игралният филм "Ирина" (2018). Филмите на Косева обикалят света и донасят редица престижни награди. Заедно със Светла Цоцоркова създават продуцентската компания ,,Фронт филм‘‘ през 2005 и продуцират фестивални фаворити като ,,Буферна зона‘‘ (2014, реж. Георги Дюлгеров), ,,Жажда‘‘ (2016, реж. Светла Цоцоркова) и ,,Кораб в стая‘‘ (2017, реж. Любомир Младенов).Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация