Предна В момента Следва
BRUNO MARS 24K MAGIC

Power news

Национален фестивал „Мед, море и слънце”

Национален фестивал „Мед, море и слънце”

   За втора поредна година Фестивалът „Мед, море и слънце” ще привлече в Поморие пчелари от цялата страна и ще се превърне в истински празник за любителите на меда.

   Официалното откриването на Фестивала ще бъде на 26 юли /събота/, от 10:00 часа, на централната пешеходна алея /срещу храм „Свето Рождество Богородично”/. На 26-ти и 27-ми юли, в Здравница „Сан Марина” ще се проведе двудневен семинар с лектори: Кирилка Янина – началник отдел „Месо и пчеларство” в Държавен фонд „Земеделие”; Силвия Василева, Златка Възелова и Диана Атанасова – Министерство на земеделието; проф. Христо Мермерски – най-известният природен лечител у нас; Константин Якофов – пчелар № 1за 2005 г.; Симеон Тодоров – пчелар № 1 за 2009 г. и председател на Клуб на пчеларите № 1 в България и Любомир Григоров. Темите в семинара са свързани с проблемите в пчеларството, тенденциите за развитие, възможностите за финансиране по оперативни програми, медицинското приложение на меда и др.


    Изложбата базар на мед и пчелни продукти ще се провежда всеки ден до 17 август, от 9:30 до 21:30 ч. Жителите и гостите на Поморие ще имат възможност да опитат над 20 вида мед, да научат повече за лечебните му свойства и да се запознаят с различни пчеларски техники.
За най-малките ще има интересни медени занимания през целия период на Фестивала.
Събитието е организирано от Община Поморие, под патронажа на Кмета на Община Поморие, със съдействието на „Клуб на пчеларите № 1 в България”, с медийната подкрепа на вестник „Пчела и кошер”, единственото в България Национално сдружение на жените пчелари и Областен пчеларски съюз – Бургас.
 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация