Предна В момента Следва
BLU CANTREL FEAT. SEAN PAUL BREATHE
ON AIR 18:00 - 20:00
DJ MIX - LIVE Програмата

Power news

НАП пресече незаконни продажби на бургаска борса

НАП пресече незаконни продажби на бургаска борса

Внезапна нощна проверка на екипи на НАП Бургас и служители от „Фискален контрол” на една от бургаските зеленчукови борси пресече незаконна търговия с плодове и зеленчуци. Инспекторите са установили масови продажби директно от камиони и бусове без наличието на касови апарати и каквато и да е счетоводна документация. Съставени са 6 акта. Установени са и разминавания при внос на зеленчуци и плодове от Гърция, между количествата стока, декларирани по документи и действително съществуващите.
От приходното ведомство в морския град напомнят, че физическите лица, които продават собствена и непреработена продукция в лицензирани стокови борси и тържища трябва да имат касови апарати, чрез които да регистрират и отчитат приходите от продажбите. Това изискване важи и за физическите лица, които продават собствена продукция в закрити помещения като магазини, складове или други подобни места. В случай, че физически лица продават своя продукция на открито и нямат задължение за фискално устройство, те трябва да издават друг документ за придобитите от тях доходи, като например бележка от кочан, съдържаща заължителни реквизити, описани в Закона за счетоводството.
Юридическите лица и едноличните търговци, които извършват търговска дейност и приемат плащания в брой без да имат фискално устройство, се санкционират с най-малко 3 000 лева. При наличие на касов апарат и извършване на търговска дейност, но без да се издават касови бележки, глобата е от 500 до 2 000 лева. За физическите лица, които не са търговци, санкцията за липса на касова бележка е от 100 до 500 лева, уточняват от НАП Бургас.
През активния летен туристически сезон контролът по лицензираните борси и тържища ще бъде засилен, уточниха още от териториалната структура на приходното ведомство.
 Power TOP 30

 • 1
  DOJA CAT
  PAINT THE TOWN RED
 • 2
  DARA
  ЗАМИНАВАМ
 • 3
  ONEREPUBLIC
  RUNAWAY
 • 4
  JASON DERULO
  SLOW LOW
 • 5
  LIGHT
  NO SLEEP
Цялата класация