Предна В момента Следва
ANTIQUE (I WOULD) DIE FOR YOU

Power news

НАП пресече незаконни продажби на бургаска борса

НАП пресече незаконни продажби на бургаска борса

Внезапна нощна проверка на екипи на НАП Бургас и служители от „Фискален контрол” на една от бургаските зеленчукови борси пресече незаконна търговия с плодове и зеленчуци. Инспекторите са установили масови продажби директно от камиони и бусове без наличието на касови апарати и каквато и да е счетоводна документация. Съставени са 6 акта. Установени са и разминавания при внос на зеленчуци и плодове от Гърция, между количествата стока, декларирани по документи и действително съществуващите.
От приходното ведомство в морския град напомнят, че физическите лица, които продават собствена и непреработена продукция в лицензирани стокови борси и тържища трябва да имат касови апарати, чрез които да регистрират и отчитат приходите от продажбите. Това изискване важи и за физическите лица, които продават собствена продукция в закрити помещения като магазини, складове или други подобни места. В случай, че физически лица продават своя продукция на открито и нямат задължение за фискално устройство, те трябва да издават друг документ за придобитите от тях доходи, като например бележка от кочан, съдържаща заължителни реквизити, описани в Закона за счетоводството.
Юридическите лица и едноличните търговци, които извършват търговска дейност и приемат плащания в брой без да имат фискално устройство, се санкционират с най-малко 3 000 лева. При наличие на касов апарат и извършване на търговска дейност, но без да се издават касови бележки, глобата е от 500 до 2 000 лева. За физическите лица, които не са търговци, санкцията за липса на касова бележка е от 100 до 500 лева, уточняват от НАП Бургас.
През активния летен туристически сезон контролът по лицензираните борси и тържища ще бъде засилен, уточниха още от териториалната структура на приходното ведомство.
 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация