Предна В момента Следва
LEANN RIMES CAN'T FIGHT THE MOONLIGHT (DANCE REMIX)

Power news

НАП Бургас иззе компютърна информация от 59 обекта

 НАП Бургас иззе компютърна информация от 59 обекта

      След предварително наблюдение и селекция, екипи на НАП Бургас извършиха внезапни проверки и копираха информацията от софтуерите на 59 търговски обекта – ресторанти, барове, магазини за хранителни стоки и складове за търговия на едро и дребно. Органите по приходите проверяват за двойно счетоводство и умишлено укриване на обороти с цел значително намаляване размера на дължимите данъци и осигуровки.

По цялото Южно Черноморие продължава засиленият контрол на НАП Бургас по спазване на данъчно-осигурителното законодателство по време на активния летен сезон. За първите 20 дни на месец август са извършени 1253 проверки, при които са съставени 297 акта. Най-честите нарушения са за неиздаване на фискален бон и разлика в касовата наличност. Също от началото на м.август 2211 обекта са поставени под наблюдение от териториалната стурктура на приходната агенция чрез дистанционната връзка на фискалните устройства с НАП като общият им брой до момента от началото на лятната кампания  надхвърля 6 000.

 „Контролните действия освен дисциплиниращ ефект, показват и стремеж от страна на бизнеса в посока спазване на данъчните правила и закони. Наблюдаваме как много от фирмите промениха поведението си в посока коректност към фиска, а това е и една от основните цели на лятната кампания на приходната агенция. Основания за притеснения и то сериозни, трябва да имат обаче всички, които умишлено укриват данъци и осигуровки и те ще усетят цялата строгост на закона”, коментира контролните действия, териториалният директор на НАП Бургас Татяна Кънчева. Сред резултатите от лятната кампания на НАП са още и значителен ръст на оборотите и на фактурирането на едро към туроператори и търговски обекти, извършващи дейност по Черноморието.

От приходното ведомство в морския град уточниха, че спрямо нарушаващите данъчните закони, освен издаването на актове и наказателни постановления, ще се предприемат и ревизионни действия. Те ще бъдат насочени не само към дружествата, но и към техните собственици, които ще бъдат проверявани и за съответствия между доходи и имущество.

Във фокуса на данъчните през месец август са и близо 100 хотела, които се проверяват по отношение на трудови договори на наетия персонал, предоставянето на допълнителни услуги, сключени договори с туроператори, отдаване на прилежащи обекти. Засиленият данъчен контрол по Южното Черноморие ще продължи и през месец септември.Power TOP 30

 • 1
  CAMILA CABELLO
  SENORITA
 • 2
  MILEY CYRUS
  MOTHERS DAUGHTER
 • 3
  ED SHEERAN
  I DON'T CARE (FEAT. JUSTIN BIEBER)
 • 4
  MEDUZA
  PIECE OF YOUR HEART
 • 5
  MADONNA
  MEDELLIN (FEAT. MALUMA)
Цялата класация