Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

НАП Бургас иззе компютърна информация от 59 обекта

 НАП Бургас иззе компютърна информация от 59 обекта

      След предварително наблюдение и селекция, екипи на НАП Бургас извършиха внезапни проверки и копираха информацията от софтуерите на 59 търговски обекта – ресторанти, барове, магазини за хранителни стоки и складове за търговия на едро и дребно. Органите по приходите проверяват за двойно счетоводство и умишлено укриване на обороти с цел значително намаляване размера на дължимите данъци и осигуровки.

По цялото Южно Черноморие продължава засиленият контрол на НАП Бургас по спазване на данъчно-осигурителното законодателство по време на активния летен сезон. За първите 20 дни на месец август са извършени 1253 проверки, при които са съставени 297 акта. Най-честите нарушения са за неиздаване на фискален бон и разлика в касовата наличност. Също от началото на м.август 2211 обекта са поставени под наблюдение от териториалната стурктура на приходната агенция чрез дистанционната връзка на фискалните устройства с НАП като общият им брой до момента от началото на лятната кампания  надхвърля 6 000.

 „Контролните действия освен дисциплиниращ ефект, показват и стремеж от страна на бизнеса в посока спазване на данъчните правила и закони. Наблюдаваме как много от фирмите промениха поведението си в посока коректност към фиска, а това е и една от основните цели на лятната кампания на приходната агенция. Основания за притеснения и то сериозни, трябва да имат обаче всички, които умишлено укриват данъци и осигуровки и те ще усетят цялата строгост на закона”, коментира контролните действия, териториалният директор на НАП Бургас Татяна Кънчева. Сред резултатите от лятната кампания на НАП са още и значителен ръст на оборотите и на фактурирането на едро към туроператори и търговски обекти, извършващи дейност по Черноморието.

От приходното ведомство в морския град уточниха, че спрямо нарушаващите данъчните закони, освен издаването на актове и наказателни постановления, ще се предприемат и ревизионни действия. Те ще бъдат насочени не само към дружествата, но и към техните собственици, които ще бъдат проверявани и за съответствия между доходи и имущество.

Във фокуса на данъчните през месец август са и близо 100 хотела, които се проверяват по отношение на трудови договори на наетия персонал, предоставянето на допълнителни услуги, сключени договори с туроператори, отдаване на прилежащи обекти. Засиленият данъчен контрол по Южното Черноморие ще продължи и през месец септември.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация