Предна В момента Следва
SOFI TUKKER, THE KNOCKS ONE ON ONE

Power news

Над 700 пенсионери от цялата страна ще участват в новото издание на фестивала „Сребро в косите, песен в душите“

Над 700 пенсионери от цялата страна ще участват в новото издание на фестивала „Сребро в косите, песен в душите“

Десетки състави и индивидуални изпълнители от цялата страна ще участват в шестото издание на най-голямото събитие у нас, посветено на българските пенсионери - националният фестивал "Сребро в косите, песен в душите - край морето на Бургас". Очакват се общо над 700 души.

По традиция фестивалът се провежда в рамките на 2 дни - 29 и 30 септември. Тогава самодейни певчески състави ще представят автентичен и обработен български фолклор, популярни естрадни, патриотични и стари градски песни.

Наред с пенсионерските клубове и формации от Бургас, в града идват гости от цяла България. Целта на фестивала е социална адаптация на хората от т. нар. "трета" възраст, както и съхраняване, развиване и популяризиране на българската фолклорна, естрадна и стара градска песен.

Концертите и в двата дни ще бъдат в залата на НХК и ще започват от 10.00 часа. През втората вечер /30 септември/ от 17.30 часа ще се състои гала концерт на най-атрактивните участници, който се посвещава на 1 октомври - Международен ден на възрастните хора.

Фестивалът се организира от Община Бургас и Сдружение "Съюз на пенсионерите - 2004".Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация