Предна В момента Следва
120 MIN METROPOLIS PART 1

Power news

Наблюдавайте на живо в интернет Атанасовско езеро

Наблюдавайте на живо в интернет Атанасовско езеро

Царството на птиците - Атанасовско езеро, вече е с подобрена система за видеонаблюдение и възможност за излъчване в реално време. Любопитното ежедневие на обитателите на лагуната, промените в състава и поведението им става възможно чрез наблюдението на 80 % от площта на Южния солник.

Съвсем наскоро екипът на Българска фондация Биоразнообразие подобри системата за видеонаблюдение чрез инсталиране на модерната PTZ камера, която излъчва в HD формат и има удивителното 32-кратно приближение, а така покрива периметър  с радиус повече от 1000 м.

Сега вече сигналът е достъпен на интернет и Facebook страницата на проект "Солта на живота", LIFE+ - http://saltoflife.biodiversity.bg/bg/Gleday_na_zhivo-c177 и https://www.facebook.com/saltoflife.biodiversity.bg/, както и през youtube канала на Българска фондация Биоразнообразие https://www.youtube.com/watch?v=9hVk22A6Fr4. Това ще позволи наблюдения от почитателите на езерото по всяко време и чрез всякакви устройства - смартфони, таблети, компютри, смарт телевизори.

Атанасовско езеро е необикновено място, разположено в рамките на самия град Бургас, но запазило до голяма степен своя естествен облик. Със своите 333 вида птици, които гнездят, зимуват, мигрират или се хранят и почиват тук, то е най-богатото на птици място в България. В Атанасовско езеро повече от век се добива сол за хранителни нужди чрез изпарение на морска вода. Този природосъобразен добив благоприятства живота на птиците.

За повече информация: Спас Узунов, експерт Консервационни дейности, БФБ - 0896798835.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация