Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

На „Охлюва“ ще прожектират филм за опазването на дивите реки в Европа

На „Охлюва“ ще прожектират филм за опазването на дивите реки в Европа

На 20 юни от 21:00 ч. на открита сцена "Охлюва" бургазлии и гостите на града могат да изгледат филма "Синьо сърце". Прожекцията е част от световната кампания "Да спасим синьото сърце на Европа" и се организира от Фондация "Виа Понтика", съвместно с Община Бургас. Инициативата е на американския бранд "Патагония", радетел за опазване на последните свободно течащи реки в Европа.

Разпространението на филма "Синьо сърце" стартира на 28 април 2018 година. Световната премиера се състоя в Босна и Херцеговина и бе последвана от прожекции на Балканския полуостров и големи градове по цял свят. Филмът документира битката за опазване на албанската река Vjosa - най-голямата дива река в Европа, усилията да бъде спасен застрашеният балкански рис в Македония, както и борбата на жените от Крушчица, Босна и Херцеговина, които протестират ден и нощ, за да спасят единствения източник на питейна вода за местното население.

Елате да гледате прожекцията на филма "Синьо сърце" и научете истината за това, което се случва около нас. Освен всичко друго, ще бъдат представени любопитни факти за дивите реки на Балканите и за това как трябва да обединим усилия, за да запазим синьото си богатство. 


Прожекцията е с вход свободен.Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация