Предна В момента Следва

Power news

На 5 октомври ще се проведе дискусия за историята на бургаското образование

На 5 октомври ще се проведе дискусия за историята на бургаското образование

По повод 5 октомври - Международен ден на учителя, на същата дата от 16.00 часа в КЦ "Морско казино" ще се проведе дискусионна историческа ретроспекция на българското образование в гр. Бургас и свързаното с него просветно родолюбиво дело.

Организатори на форума са Община Бургас, Център за подкрепа на личностното развитие - Бургас и Дружество на краеведите "Георги П. Аянов". Те отправят покана за участие до двама учители  по история от всяко училище, желаещо да се включи.

Основни акценти в дискусията ще бъдат:

- Историческа значимост на българското  образование в Бургас.

- Родолюбивото дело на първите бургаски учители .

- Познавателните интереси на учениците към историята на тяхното училище.

Модератор на дискусията ще бъде ставрофорен иконом д-р Захарий Дечев - председател на Дружеството на краеведите в Бургас и общински координатор на програма "Краезнание" към Община Бургас.

В събитието със свои презентации ще участват: ставрофорен иконом д-р Захарий Дечев, доц. д-р Тинка Иванова - преподавател по история на образованието в Университет "Проф. д-р Асен Златаров", г-жа Катя Корудерлиева - автор на книгата "Памет бургаска".

В срок до 3.10.2016 г. имената на  учителите, които ще присъстват на форума, трябва да се изпратят на електронната поща на ЦПЛР-Бургас: cplr_burgas@abv.bg.Power TOP 30

 • 1
  TAYLOR SWIFT
  ANTI - HERO
 • 2
  SAM SMITH, KIM PETRAS
  UNHOLY
 • 3
  TOVE LO
  2 DIE FOR
 • 4
  RIHANNA
  LIFT ME UP
 • 5
  BLACK EYED PEAS
  SIMPLY THE BEST
Цялата класация