Предна В момента Следва
TATE MCRAE GREEDY

Power news

Музей „Старинен Несебър” посрещна специалисти от Лувъра

Музей „Старинен Несебър” посрещна специалисти от Лувъра

В напреднала фаза е подготовката на изложбата на тракийското изкуство, която ще се състои в Музея „Лувър” в Париж в периода от 15 април до 20 юли 2015 г. Участие в изложбата със свои експонати ще вземат едни от най-големите музеи в България. Поканен да участва е и Музей „Старинен Несебър”.
В тази връзка на 12 май делегация от Музея „Лувър”, в която бяха включени специалисти – реставратори и архитекти, заедно с кураторите на изложбата от българска страна, посети Археологически музей в Несебър. На среща с директора на музея г-жа Петя Кияшкина бяха обсъдени предложените експонати и бе направена преценка кои от тях ще бъдат включени в окончателния списък.
Несебърският музей ще участва в тази представителна изложба предимно с материали, открити в некропола на града през последните години. Сред тях са бронзовата хидрия с апликация на Ерос и Психе, керамични съдове и теракоти от класическата епоха, както и златни накити. В изложбата са включени и откритите при разкопки в стария град (обект „Детска градина) строителни теракоти, които са ценно свидетелство за жилищната архитектура в антична Месамбрия.
 Power TOP 30

 • 1
  DOJA CAT
  PAINT THE TOWN RED
 • 2
  DARA
  ЗАМИНАВАМ
 • 3
  ONEREPUBLIC
  RUNAWAY
 • 4
  JASON DERULO
  SLOW LOW
 • 5
  LIGHT
  NO SLEEP
Цялата класация