Предна В момента Следва
TONES AND I DANCE MONKEY

Power news

Монтират в Бургас 50 зарядни станции за електрически превозни средства

Монтират в Бургас 50 зарядни станции за електрически превозни средства

Община Бургас сключи договор за изграждане на мрежа от 50 зарядни станции за електрически превозни средства на територията на града. Това ще се случи като част от проекта "Изграждане на публична зарядна инфраструктура в градска среда - Южна България". Той спечели финансиране от Фонд за устойчиви градове. Партньори са още няколко общини - София, Пловдив, Стара Загора, Перник, Благоевград и Кюстендил. С отпуснатото финансиране в страната ще бъдат изградени общо 600 зарядни станции.

Със сключването на договора Община Бургас пое ангажимент да предостави части от имоти публична общинска собственост за разполагане на съоръженията. Компанията изпълнител ще извърши за своя сметка проектирането, доставката, монтажа и поддръжката на зарядните станции. Когато бъдат готови, те ще станат видими през платформата Смарт Бургас. Услугата по използването на зарядните станции ще е платена, като ще бъде осигурена възможност и за безкасови плащания.

Общината охотно подкрепи този проект. Той е в синхрон с целенасочената й политика за развитието на Бургас като интелигентен град, за прогресивно внедряване на иновативни технологии с цел подобряване качеството на живот и опазване на околната среда.

При доказана ефективност на изградената пилотна система, Общината е съгласна тя да бъде надградена с още до 50 зарядни станции.

 

* Ето избраните места в Бургас, на някои от които ще има по няколко зарядни устройства:

 

Арена Бургас

Автогара Бургас - Терминал ЮГ

БСУ - Паркинг

Ул. "Георги Калоянчев"

Спортна зала "Младост"

Община Бургас

Бул. "Тракия"

Ул. "Цар Калоян"

Ул. "Фердинандова"

Паркинг "Гурко"

Културен дом на нефтохимика

Ул. "Средна гора"

БЧК

Спортна зала "Бойчо Брънзов"

Летище "Сарафово"

ОУ "Любен Каравелов"

 Power TOP 30

 • 1
  LADY GAGA
  STUPID LOVE
 • 2
  DENNIS LLOYD
  UNFAITHFUL
 • 3
  БАБЕК МАМЕДРЗАЕВ
  ПРИНЦЕССА
 • 4
  DUA LIPA
  PHYSICAL
 • 5
  THE WEEKND
  BLINDING LIGHTS
Цялата класация