Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Млади червенокръстци се включват с демонстрационна акция в Европейската седмица на мобилността

Млади червенокръстци се включват с демонстрационна акция в Европейската седмица на мобилността

Община Бургас и Български младежки Червен кръст - Бургас (БМЧК-Бургас) организират демонстрация по оказване на първа помощ на 21 септември от 17:30 ч. на площад "Тройката". Инициативата е част от събитията, включени в програмата на Европейската седмица на мобилността.

Младежите от областната организация на БМЧК-Бургас ще покажат как се оказва първа долекарска помощ на пострадали при ПТП. Гражданите ще видят какви са стъпките, по които се третират ранени в произшествие, как се прави обдишване и сърдечен масаж, как се спира кръвотечение и т.н.

Участниците в инициативата са част от доброволния Младежки Авариен екип за действия (МАЕ) при бедствия, аварии и катастрофи. Всички членове на МАЕ преминават през специализирани обучения, които освен Първата долекарска помощ, включват и знания в областта на Първата психологична помощ (ППП),  управление на бедствията, работа в екип и др.

Към БМЧК-Бургас функционира Младежки Авариен екип с 12 членове, които активно се включват в дейността на младежката организация - те са обучители на връстници в областта на първата помощ, провеждат регулярни тренировки и организират демонстрации, насочени към по-широка аудитория.

В рамките на Европейската седмица на мобилността ще бъде представен и проекта "Интегриран градски транспорт на град Бургас - Подготовка за въвеждане на мерки за устойчив транспорт" на 21 септември в 11.00 часа залата на Община Бургас.

Основната му  цел  е  изграждането на устойчива транспортна система за град Бургас, която да намали зависимостта от използването на личния автомобил.     Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация