Предна В момента Следва
TOUCH AND GO TANGO IN HARLEM

Power news

Министърът на енергетиката откри в Меден рудник нова отоплителна инсталация

Министърът на енергетиката откри в Меден рудник нова отоплителна инсталация

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова откри новия котел в Районната отоплителна централа на "Меден рудник". Новото съоръжение ще даде топлина на две училища и една детска градина в комплекса: ОУ "Елин Пелин", СОУ "Константин Петканов" и ЦДГ "Морска звезда". В тях се обучават 3000 деца.  „Днес виждаме резултата от проект реализиран от Министерството на енергетиката, община Бургас и нашите партньори от Норвегия. Проектът е на стойност 825 хил. лв. Той е много важен, защото на първо място ще спести много разходи за енергийни ресурси за три общински сгради. Ще се повишат мерките за опазване на околната среда. Реализацията на този проект е една много добра инвестиция в нашето бъдеще”, каза министърът.

Теменужка Петкова информира и, че община Бургас е кандидатствала и е била одобрена по още един проект. „Ще бъде финансирано училище Христо Ботев в кв. Ветрен. Децата в това училище също ще бъдат на топло. Ще бъде подменена изцяло отоплителната инсталация”, каза министърът. Тя допълни, че този проект ще стартира в края на годината.

На днешното събитие в "Меден рудник" присъстваха още зам.-министър на енергетиката Жечо Станков, който е от Бургас, както и зам.-кметът Руска Бояджиева.

Информация и снимки: Силвия СапуноваPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация