Предна В момента Следва
DAVID GUETTA, ONEREPUBLIC I DON'T WANNA WAIT

Power news

Министър Красен Кралев открива в Бургас Европейската седмица на спорта и кампанията „Воля за спорт“ за хора с увреждания

Министър Красен Кралев открива в Бургас Европейската седмица на спорта и кампанията „Воля за спорт“ за хора с увреждания

Министърът на младежта и спорта  Красен Кралев ще гостува в Бургас на 15 септември /четвъртък/. На този ден градът ни ще отбележи с мащабни мероприятия Европейската седмица на спорта. Инициативата е на Европейската комисия и се провежда с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Община Бургас.

Министър Кралев ще открие официално Европейската седмица на спорта в нашия град. Началото е  от 10:30 часа на спортната площадка на Професионалната гимназия по електротехника и електроника "К.Фотинов". За участници и зрители предстоят горещи емоции и множество изненади.

На футболното игрище открит урок с деца ще изнесе легендата Златко Янков - бронзов медалист от Световното първенство в САЩ през 1994 година.

Бившите национали Димо Костов и Жанета Жельова-Костова ще направят открита тренировка с ученици от ПГЕЕ "К.Фотинов".

На съседното волейболно игрище Мартин Пенев - вицешампион на страната и носител на Купата на България за тази година с отбора на "Нефтохимик 2010" ще покаже тънкостите на играта.

Надежди на бургаския бокс ща направят демонстративни спаринги. Сред тях ще бъде и европейският шампион за юноши от тази година Иван Атанасов.

Активно участие ще вземат и възпитаниците от сдружение "Социален център Бургас" за хора с увреждания и спортен клуб "Параспорт".

Предвидени са и още множество приятни изненади.

В 15:00 часа в зала "Никола Станчев" в к-с "Меден рудник"  министър Красен Кралев официално ще открие националните спортни състезания "Воля за спорт".

Кампанията, която е за за хора в неравностойно положение, е под патронажа на премиера Бойко Борисов. Организатори са Балканска медийна асоциация, Държавната агенция за хора с увреждания, Министерството на младежта и спорта и Община Бургас.

Програмата в зала "Никола Станчев" е наситена с демонстративни състезания по тенис на маса, бадминтон, шахмат, канадска борба, баскетбол с инвалидни колички, вдигане на тежести от лежанка за хора с увреждания.

Демонстративните занимания ще бъдат показани на децата от социалните домове и на гостите от различни сдружения,които ще участват и ще имат възможността да се запознаят с отделните видове спорт.

За доброто настроение ще се погрижат Тони Димитрова, Искрен Пецов, Пламена и  SUNHEART. И тук организаторите са предвидили куп изненади, както за участници, така и за зрители. Награждаването и официалното закриване на кампанията "Воля за спорт" е предвидено за 17:00 часа.

Община Бургас кани настоящи и бивши спортисти, треньори, ръководители и деятели да присъстват на двете спортни мероприятия на 15 септември.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация