Предна В момента Следва
CLAYDEE A TU SALUD

Power news

Международен турнир по баскетбол

Международен турнир по баскетбол

Бургас ще бъде домакин на международен баскетболен турнир за мъже. Състезанието ще бъде проведено от 26 септември до 28 септември в спортна зала "Бойчо Брънзов". Турнирът се организира от латвийската баскетболна агенция "Boost Representation" и Община Бургас.

Участници в първото издание са третият и четвъртият в Балканската Лига - Сигал Прищина и Балкан Ботевград, третият в македонското първенство Кожув и местният клуб Черноморец.

Отборът на Сигал Прищина идва в Бургас с най-много аргументи да спечели турнира. Верен на високите си цели в Балканската Лига и Шампионата на Косово, той привлече класни състезатели с опит в някои от най-силните първенства на Европа. Отборът ще бъде воден от бившия треньор на Босненския национален отбор Сабит Хаджич. Едни от най-добрите попълнения за новия сезон са американското тежко крило Аарън Макгий, бившият босненски национален център - 209-сантиметровият Един Бавчич, американските гардове Джордън Хълс, Браян Грийн, както и босненският център Бариса Красич. Аарън Макгий е един от добре познатите играчи на своя пост в Европа, със записани сезони за колоса Макаби Тел Авив и украинските топ отбори Химик и БК Донецк.

 Power TOP 30

 • 1
  INNA, SEAN PAUL
  UP
 • 2
  BBNO$
  EDAMAME
 • 3
  DOJA CAT
  WOMAN
 • 4
  ADELE
  EASY ON ME
 • 5
  TOPIC
  MY HEART GOES
Цялата класация