Предна В момента Следва
ANNALISA SINCERAMENTE (REMIX)

Power news

"Малкия принц" на Антоан дьо Сент-Екзюпери е първото куклено представление, което гостува в УМБАЛ Бургас

"Малкия принц" на Антоан дьо Сент-Екзюпери е първото куклено представление, което гостува в УМБАЛ Бургас

Актьорите от „Отделение – приключение” срещнаха децата в УМБАЛ Бургас с Малкия принц. Театърът по творбата на Антоан дьо Сент-Екзюпери е първото куклено представление, което гостува в болницата. То бе толкова вълнуващо, че успя да предизвика усмивки както по лицата на малчуганите, така и на техните родители.  А детският смях, който се разнесе по коридорите,  сгря душите на лекарите и медицинските сестри от  Второ педиатрично отделение.

Това стана благодарение на прекрасните актьори Цветомир Иванов, който е познат от малкия екран като водещ на предаването „Семейни войни”, Наталия Петкова от Куклен театър - Благоевград  и Яна Иванова от Куклен театър - Видин.

 „Целта ни е да зарадваме децата, които са болни и са далеч от дома си. Инжекциите и лекарствата не винаги са най-приятното нещо, затова искаме да ги развеселим и да им помогнем да се почувсват  по-добре. Може да се каже, че срещата с Малкия принц има вълшебно-лечебен ефект”, каза Цветомир Иванов, който е и режисьор на представлението. Организатор е парти агенция „Маска”, а актьорите посещават  детски отделения в цялата страна.

„Благодарим Ви за милия жест и за това, че накарахте малките ни пациенти да се усмихват”, каза координаторът по  терапевтичната  дейност на болницата д-р Йорданка Корудерлиева.

Красивите декори, костюми и куклите накара децата да гледат в захлас. Художници на декорите са Даниела Сеферинкина и Аделина Първанова, а всичко – от розата до планетите, на които пътешества главният герой, е дело на двете куклени актриси. Декорът е впечатляващ, защото е изцяло от хартия, но всеки детайл от него има силно въздействие. Част от екипа на представлението са и Пламен Петков и Славенка Матеева.

За малките пациенти имаше и специална изненада. Актьорите бяха подготвили импровизирана работилничка, в която всяко дете изработи своя роза за спомен от срещата с Малкия принц.

информация: УМБАЛPower TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация