Предна В момента Следва
DOJA CAT WOMAN (FEAT. ARIANA GRANDE, NICKI MINAJ, DUA LIPA, MISSY ELLIOTT

Power news

Летният театър открива новия сезон през май обновен

Летният театър открива новия сезон през май обновен

Летният театър ще посрещне новия концертен сезон напълно обновен. Първите посетители, които още през май ще прекрачат прага му, ще бъдат бургаските абитуриенти от СОУ "Св.Св.Кирил и Методий", Английска гимназия,Немска гимназия,Търговска гимназия.

Вече е изградена специалната ложа с рампа, която ще осигури безпрепятстван достъп на хора с увреждания. Предстои там да бъдат поставени и обезопасяващи парапети. На входа от страна на ложата също ще бъде изградена рампа.

Напълно обновени са още подовите настилки и осветлението. Стълбите също са подновени, като по края им е монтирано подово осветление. Цялата фасада на сградата в античен стил е освежена. Пребоядисани ще бъдат сцената, вратите и касовите пространства при входа.

В момента тече ремонт на зрителната зала на Летния театър. Старите, амортизирани и неудобни дървени пейки вече са премахнати и на тяхно място се полагат нови удобни, ергономични седалки, издръжливи на неблагоприятни атмосферни условия.

През 2013 година Община Бургас санира и ремонтира цялата фасада на сградата, покрива, сцената и вътрешните помещения на Летния театър. Монтира и модерна чилър система, която осигурява охлаждане през лятото и отопление през зимата, така че репетиционните зали и студиата да могат да се ползват за провеждане на различни събития и през зимните месеци.

Всяка година в Летния театър се провеждат редица културни събития, както гостуващи концерти, така и традиционни за града фестивали като Националния конкурс за българска песен "Бургас и морето" и най-стария Международен фолклорен фестивал в България.

Още отсега в програмата на Летния театър са заявили своето участие популярни и обичани изпълнители, като Орлин Горанов, Люси Дяковска, Имперският руски балет, Веселин Маринов и др.

Сградата на Летен театър - Бургас е построена през 1958 година с цел да доразвие градустройството на Морската градина като място за отдих и увеселение. Проектът е на арх. Петър Миринчев и е в т.нар. античен стил. Изграждането на театъра в края на 50-те години на 20-ти век става с доброволното участие на бургаските граждани.

 Power TOP 30

 • 1
  TEDDY SWIMS
  LOSE CONTROL
 • 2
  ZERB
  MWAKI
 • 3
  TATE MCRAE
  GREEDY
 • 4
  BEYONCE
  TEXAS HOLD 'EM
 • 5
  THE KOLORS
  ITALODISCO
Цялата класация